Yahudilikte içki içmek

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Yahudilikte içki içmek

Yahudilikte icki icmek

Içki içmek Islâm’da yasak olduğu gibi, önceki semavî dinlerde de bu konuda bazı yasaklar getirilmiştir. Yahudilerin



Yahudilikte ve Hristiyanlıkta helal ve haramlar nelerdir bilmiyoruz sadece Kur’an ve sünnette bize zikredilenleri biliriz
Avrattan tevrattan alıntı yapıp üküm öğrenemezsiniz çünkü taurat ve İncil tahrif olmuştur

İslam’da helal olan içecekler olduğu sürece ölüm endişesi olmadığı sürece asla haram olan bir şeyi yemez ve içemezsinYahudilikte ve Hristiyanlıkta helal ve haramlar nelerdir bilmiyoruz sadece Kur’an ve sünnette bize zikredilenleri biliriz
Avrattan tevrattan alıntı yapıp üküm öğrenemezsiniz çünkü taurat ve İncil tahrif olmuştur

İslam’da helal olan içecekler olduğu sürece ölüm endişesi olmadığı sürece asla haram olan bir şeyi yemez ve içemezsin izutsal kitabı Tevrat’ta şu cümleler dikkati çeker:

“Ve Rab Hârun söyleyip dedi: Sen ve seninle beraber oğulların, toplanma çadırına girdiğiniz zaman, ölmeyesiniz diye şarap ve içki içmeyin, nesillerinizce ebedî kanun olarak, tâ ki, kutsalla, bayağı şeyi ve murdarla temiz olanı birbirinden ayırdedesiniz.”(Tevrat, Levililer, Bab, 10, A. 8, 9-11)

// mesela bizde ölme tehlikesi var ise; ozaman ölmeyecek kadar haram okan şeyi yemek/içmek caiz (başka yiyecek içecek yoksa) ama ozamanki yahudilikte; o yazıda ölmeyeniz diye şarap içmeyin yazıyor. Yani ozamanlar harammıydı bunlar ?

2. Olarakta, bazı yerlerde hristiyan lıkta alkol caiz bazı yerlerde haram yazıyor. Hanigisiydi ozamanlar?

BENZER KONULAR:

Orucu hemen açmak hakkında hadisler

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Öncelikle belirtmek isterim ki, sorunuzda “Yahudilikte içki içmek” ifadesi kullanılmış. Ancak, sormak istediğiniz konu İslam’da içki içmekle ilgili olabilir. İslam dini ve Yahudilik farklı dinlerdir ve bu nedenle içki tüketimiyle ilgili hükümleri de farklıdır. Aşağıda İslam’daki içki tüketimi hakkında bilgi verilmiştir:

    İslam’da içki içmek kesin bir şekilde haram (yasak) kabul edilir. İslam dini, alkol ve içki tüketiminin zararlı etkilerine dikkat çeker ve Müslümanları alkol ve içki gibi maddelerden uzak durmaya teşvik eder. İslam’da içki içmenin haram (yasak) olduğuna dair Kur’an’da ve hadislerde açık ifadeler bulunur.

    Kur’an-ı Kerim’de, içki ve kumarın zararlarının faydalarından daha büyük olduğu belirtilir. Örneğin, Al-i İmran Suresi’nde (3:31) ve Maide Suresi’nde (5:90-91) içki ve kumarın zararları anlatılır ve Müslümanlara bunlardan kaçınmaları emredilir.

    İslam dininde içki tüketiminin haram olmasının temel nedenleri arasında sağlığa zarar vermesi, ahlaki değerleri zayıflatması, toplumsal sorunlara yol açması ve kişinin aklını, kontrolünü ve dengesini kaybetmesi gibi etkileri bulunmaktadır. İslam dininde, Müslümanlara bedenlerini ve sağlıklarını korumaları, ahlaki değerlere sadık kalmaları ve topluma faydalı olmaları emredilir.

    Bu nedenle, İslam dinine göre içki içmek haramdır ve Müslümanlar içki tüketiminden kaçınmalıdır. İslam’da içki tüketimiyle ilgili hükümler net ve kesindir, ancak diğer dinlerdeki hükümler ve uygulamalar farklılık gösterebilir. Yahudilikte içki tüketimi hakkında daha fazla bilgi almak için Yahudi dinî kaynaklarına başvurmanız önemlidir.

    En iyi cevap

Cevapla