Sağlık için içki içmek günah mı?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Sağlık için içki içmek günah mı?

Saglik icin icki icmek gunah mi

Selamun aleyküm
safra kesemde tas var ilac kullaniyorum lakin tas düşmüyor cok doktor gezdim lakin sonuç degismedi tanidik vasitasiyla gittiğim bir doktor sabah aksam 50 mg sarap i bir hafta kullanirsan tasin düsmesini saglayacaktir dedi. Ama dinen caiz olmadigi icin ben ikilemde kaldim simdi kullanirsam haram islemis olacagim kullanmazsam ne olacak.

 

Ve aleykumusselam.
Tedavi tedavi konusunda helal yolları varken asla haram yola başvurulmaz
İçkide az bir fayda olabilir fakat zararı daha çoktur
Safra kesesinden taşları düşünmek yok etmenin o kadar yolları var ki Bir müslüman asla haram yollara başvurmamalıdır

BENZER KONULAR:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da alkol tüketimi genellikle haram (yasak) kabul edilir. Bu yasak, sağlık nedenleri de dahil olmak üzere, alkolün her şekli ve miktarı için geçerlidir. Kur’an-ı Kerim, Maide Suresi’nde (5:90) sarhoş edici maddelerin tüketimini özellikle yasaklamaktadır: “Ey iman edenler, gerçekten sarhoş ediciler, kumar, [Allah’tan başkası için] taşlar [kurban etmek] ve fal okları ancak şeytanın işlerinden birer pisliktir, öyleyse ondan sakının ki kurtuluşa eresiniz.”

    Bazı alkollü içeceklerin ölçülü olarak potansiyel sağlık yararları olduğunu öne süren bazı tıbbi ve bilimsel çalışmalar olsa da, İslam’ın alkol konusundaki duruşu netliğini koruyor. Potansiyel sağlık yararları, alkol tüketimine ilişkin dini yasağı geçersiz kılmaz.

    İslam’ın Müslümanları sağlıklarına ve esenliklerine öncelik vermeye teşvik ettiğini not etmek önemlidir. Özel tedaviler veya diyet ayarlamaları gerektiren sağlık sorunları varsa, İslami ilkelere uygun olan ve yasaklanmış maddelerin tüketilmesini içermeyen izin verilen alternatiflerin araştırılması önerilir.

    Belirli bir sağlıkla ilgili endişeleriniz veya belirli bir durumla ilgili sorularınız varsa, size durumunuza göre uyarlanmış dini rehberlik ve tavsiyeler sağlayabilecek bilgili akademisyenlere veya kişilere danışmanız önerilir. Durumunuzun ayrıntılarına dayalı olarak daha spesifik bilgiler sunabilir ve İslami öğretilere uygun olarak bilinçli kararlar almanıza yardımcı olabilirler.

    En iyi cevap

Cevapla