Cuma günü camiye erken gitmenin fazileti nedir?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Cuma günü Cuma namazına herkesten önce erken gitmeden sevabı nedir bununla ilgili hadisler var mıdır?

Cuma gunu camiye erken gitmenin fazileti nedir hadis

Camiye ilk girenin sevabı

Camiye ilk giren kişiye de ve sevabı ikinci girene dana sevabı üçüncü girene koyun sevabı dördüncü girene tavuk sevabı daha sonraki herkese yumurtası sevabı verilirmiş o doğru mudur?
İmam camiye girince melekler defteri kapatıp artık sevap yazmıyormuş onunla ilgili hadisi paylaşır mısınız bize yorumlar mısınız camiye erken gitmenin bu kadar sevabı neden dolayı anlatılmak istenen nedir.?

CUMA HAKKINDA KONULARIMIZ:

Answer ( 1 )

    1
    2021-09-17T11:26:58+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    “Her kim Cum’a günü, cenâbetten gusül eder gibi güzelce gusleder, sonra da ilk saatte yola çıkarsa bir deve kurban etmiş gibi olur. İkinci saatte yola çıkarsa bir sığır kurban etmiş gibi olur. Üçüncü saatte yola çıkarsa bir koç kurban etmiş gibi olur. Dördüncü saatte yola çıkarsa bir tavuk kurban etmiş gibi olur. Beşinci saatte yola çıkarsa bir yumurta tasadduk etmiş gibi olur. İmam Cum’a namazı için iftitah tekbiri alınca melekler hazır olur, okunan Kur’ân-ı dinlerler. ” (Müslim, Cumua, 2, hadis no: 850)

    Sizin söylediğiniz hadis yukarıdadır. Cuma günü Müslümanlar için ayrı bir önem taşımaktadır. Cuma saati elinde hangi iş varsa onu bırakıp cuma namazına gidilmelidir. Hatta güzelce gusül abdesti alıp cuma namazı kılınan camiye erken gitmek verilen vaaz ve nasihatleri sessizce dinlemek cuma namazının adaplarındandır. Hadiste zikredilen deve, sığır, koç, tavuk kurban etmek ve en sonunda da yumurta tasadduk etmek sevap yönünden sevabını belirtmek için söylenmiştir. Bizler elimizden geldiği kadarı ile cuma günü cuma namazına giderken güzelce gusül abdesti alıp erken bir şekilde camiye cuma namazını kılmak için gitmeye gayret etmeliyiz. Çünkü bu; Rasulullah (sav)’in tavsiyesidir

    En iyi cevap

Cevapla