Namazda hep aynı zammı sureyi okumak

Question

namazın her rekatında aynı zammı sureyi okumak

Namazda hep ayni zammi sureyi okumak

Selamun aleyküm bir sorum olucak.Farklı rekatlarda aynı sure okunur mu? Mesela öğle namazının dört rekat sünnetinin ilk rekatında yasin suresinden ayet 2.rekatta nasr 3. de kevser 4. de ihlas 4 rekat farzda ise 1.nasr 2.rekatta kevser

2 rekat son sünette ise 1.ihlas 2.de felak şeklinde kılsak doğru mudur ?


Başka sure bilmeyenin her rekatta aynı sureyi okuması caizdir, başka sureler ayetler bildiği halde her rekatta aynı zammı sureyi okumak ilmhal kitaplarında (hanefi-şafii) mekruh sayımıştır, delilini araştırdım bulamadım.

Sünnet ayrı farz namaz ayrıdır. Sünnetlerde okunan farzlarda okunabilir bu mekruh değildir.

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 3 )

    1
    2021-08-03T19:08:40+03:00

    Zammı sure konusunda sıkıntı yaşayan 1 veya 2 tane zammı sure bilen birisinin aynı namaz içerisinde aynı zammı sureleri okuyabilir. Zammı sure bildiği halde aynı namaz içerisinde bir zammı sureyi birden fazla okumak mekruhtur.

    En iyi cevap
    0
    2023-06-07T08:37:37+03:00

    İslam’da, Kuran’ın aynı suresini (bölümünü) namazın farklı rekatlarında (rak’ahlar) veya farklı namaz döngülerinde okumak caizdir. Ancak namazın çeşitliliğini ve manevi faydasını arttırmak için genellikle farklı surelerin okunması tavsiye edilir.

    Farz namazlarda, her rekatta farz olan Fatiha suresinden sonra Kur’an-ı Kerim’den bir kısım okunması adettendir. Müslümanlar, Kuran’la daha geniş bir anlayış ve manevi bağlantı kazanmak için her ünitede Kuran’dan farklı sureler veya ayetler okumaya teşvik edilir.

    Bununla birlikte, namazın birden fazla rekâtında aynı sureyi okumanın özel bir yasağı yoktur. Bir kimse teselli bulursa veya belirli bir sure ile belirli bir bağlantı bulursa, onu farklı birimlerde okuyabilir. Bununla birlikte, Kuran’ın çeşitliliğini ve derinliğini keşfetme fırsatını sınırladığı için, aynı sureyi tekrar tekrar okumayı tutarlı bir alışkanlık haline getirmemek ve bir denge kurmak önemlidir.

    Namazda Kur’an okumanın asıl amacının Allah’a yakınlaşmak, manevi fayda elde etmek ve Kuran’daki ilahi rehberliği tefekkür etmek olduğunu unutmayın. Bu nedenle, manevi deneyimi en üst düzeye çıkarmak ve kişinin Kuran anlayışını genişletmek için namaz sırasında okunan sureleri ve ayetleri çeşitlendirmesi önerilir.

  1. Namazda sürekli aynı zammı sureyi okumanın bir zorluğu veya sıkıcılığı olabilir ama aslında bu, namazın maneviyatını derinleştiren bir şey. Çünkü aynı sureleri tekrar tekrar okurken, hem anlamlarına daha fazla odaklanabilir hem de Allah’a olan yakınlığını hissedebilirsin.

    Ancak bazı insanlar çeşitlilik arayışına girerler ve farklı sureler okumak isteyebilirler. Özellikle fatiha ve zammı sureyi değiştirerek okumak, namazı daha canlı ve anlamlı kılabilir. Yine de, bir sureyi belirli bir zaman diliminde sürekli okumanın da faydaları var.

    Sürekli aynı sureyi okumanın seni sıkıp sıkmadığına göre değişebilir ama istersen namazda hangi sureleri okuduğun hakkında daha fazla bilgi verebilirsen, belki nasıl çeşitlendirebileceğinle ilgili önerilerde bulunabilirim.

Cevapla