Hanif ne demektir

Question

Hanif ne demek?

Hanif ne demek Hanif nedir kisaca anlami

Hanif nedir kısaca anlamı

Hanif, yüce yaratıcı olan Allah’ın tek olduğunu bilmek ve birliğine inanmaktır. Yani İslam dininde inancına sıkı ve samimi olarak bağlanan anlamlarına gelmektedir. Kuran-i kerimde de hanifikelimesi geçmiştir. Hatta hanifikelimesi Hz. İbrahim’in bir sıfatı olarak geçmiştir. Kuran-i kerimde, şirk ve dalâletten uzak durup tevhitdinine sımsıkı sarılan anlamına gelen hanifsıfatıyla anılmıştır. Ancak bu kelime sadece Hz. İbrahim için kullanılmaz. Başka müminler içinde kullanılabilir.

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 2 )

    1
    2021-10-12T07:20:41+03:00

    Hanif; Rabbimiz (cc)’u yu tek bir ilah olarak bilmek ve Allah’ın birliğine iman etmek demektir. Yani Hanif; İslam inancına sıkı ve samimi olarak bağlanan anlamına gelmektedir. Kur’an-ı Kerim’de Hanif sıfatı Hz. İbrahim (as)’ın sıfatı olarak geçmektedir. Fakat Hanif sıfatı sadece Hz. İbrahim için değil, inanan bütün Müslümanlar için kullanılmaktadır.

    En iyi cevap
    1
    2022-07-14T20:52:12+03:00

    Haniflik, Kur’an nazil olduğu sırada Arabistan da az da olsa mevcut olan bir inanç sistemi idi. Hanifler, Hz. İbrâhîm (a. S.)’ın hak dini üzerinde yaşayan kimselere verilen bir isimdir. Bunlar putlara tapmazdı. Allah’ın birliğine inanıyorlardı. Sayıları çok azdı. Hakiki ilahın vasıflarını bilmiyorlardı. Çok tanrıcılığa bir çözüm üretemiyorlardı. Her ne kadar inançları doğru ise de pratikte yok gibi idiler. Zaten Kur’an nazil olduktan sonra hanifler öğülmüş, Allah’ın birliğine inanma esasının insanın fıtratında var edildiğini vurgulamıştır. “(yahudiler ve hristiyanlar müslümanlara:) yahudi ya da hristiyan olun ki, doğru yolu bulasınız, dediler. De ki: hayır! Biz, hanif olan İbrâhîm’in dinine uyarız. O, müşriklerden değildi.” (Bakara, 2/135).

Cevapla