Paylaş
Güvenilir olun ile ilgili ayetler
Question
Güvenilir hakkında kısa ayetler
“Size rabbimin vahyettiklerini duyuruyorum ve ben size iyi niyetle öğüt veren güvenilir biriyim.”
A’râf : 68
Kral dedi ki: “Onu bana getirin, onu kendime özel danışman edineyim.” Onunla konuşunca, “Bugün sen katımızda yüksek yeri olan, güvenilir birisin” dedi.
Yûsuf : 54
Bakınız ben, size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim.
Şuarâ : 107
Ben, size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim.
Şuarâ : 125
Benzer konular:
- Güvenilir insan olmak için neler yapmak gerekir? Çevrenizde “Güvenilir” olarak bilinen kişilerin özellikleri nelerdir?
- Hadis aktarımında kaynak kullanımı nasıl olmalıdır? Bütün kaynaklar aynı derecede Güvenilir midir?
- Salih Memişoğlu Güvenilir biri mi
- Bu tarihçilerin kitabları Güvenilir midir okuna bilirmi?
- Namaz vakitleri için en Güvenilir takvim hangisi
- Tümünü görüntüle.
Answer ( 1 )
İslam dininde güvenilir olmak, doğruluk, sözünde durma, sözleşmelere sadık kalma ve insanlar arasında güveni koruma gibi değerler önemsenir. İşte güvenilir olmakla ilgili bazı ayetler:
“Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve doğru söz söyleyin ki, Allah sizin işlerinizi düzeltsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah’a ve Resulü’ne itaat ederse, büyük bir kurtuluşa ermiş olur.” (Ahzab Suresi, 70-71)
“Allah’a karşı gelmekten sakının, dürüst ve adaletli tanıklar olun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletsizlik yapmaya sevk etmesin. Adaletli olun, o, takvaya daha yakındır. Allah’tan korkun, şüphesiz Allah, yaptıklarınızı hakkıyla bilendir.” (Maide Suresi, 8)
“Ve ahitlerine ve verdikleri sözlere riayet ederler. İşte onlar, cennetin içindendirler. Onlar orada ebedi kalacaklardır.” (Beyyine Suresi, 9)
Bu ayetlerde, müminlere Allah’a karşı gelmekten sakınmaları, doğru ve dürüst bir şekilde konuşmaları, sözlerine sadık kalmaları ve verilen ahitlere riayet etmeleri emredilir. Güvenilir olmanın önemi vurgulanır ve bu davranışların hem dünya hem de ahiret saadetine ulaşmada önemli olduğu belirtilir. İslam, dürüstlüğü, sadakati ve güveni korumanın toplumsal ilişkilerde temel bir değer olduğunu öğretir.