Cin suresini okumak tehlikelimi

Question

Cin sûresinin Özellikleri nelerdir?

Cin suresini okumak tehlikelimi

Cin suresi okumanın zararları var mıdır?

Ben de vesvese vardı ben de cin suresini okudum bir şey olur mu ? Musallat olurlar mı? Ne yapmam lazım . Benim kötü bir niyetim yoktu. Şuan vesveseye bile razıyım. Nolur cevap verin



Cin suresini her müslüman ayda bir okuyor, Peygamberimiz ve sahabeler ve bu güne kadar tüm müminler okudu
Cin suresini okumanın zararlı olduğunu söyleyen dine zarar vermiştir

Musallat sadace günahkar insanlara olur Kuran okuyana cinler musallat olmaz.

Cin suresi neleden söz eder

Surede öne çıkan iki konu vardır. Bunlar cinler ile ilgili birtakım ger­çeklere dair verilen haberler ve Peygamber (s.a)’in daveti insanlara tebliğ etmesi hususunda yöneltilen birtakım irşadlardır.
Sure cinlerden bir kesimin Peygamber (s.a)’in İsra ve Mi’rac’dan önce Taiften dönüşünden sonra Mina’da namazda Kuran okurken dinlemeleri üzerine Kur’an-ı azimi’ş-şana iman ettiklerini haber vererek başlamakta­dır: “De ki: Bana şu vahyolundu: Cinlerden bir topluluk beni dinlediler…” (1-2. ayetler) Çünkü Kur’an onların da dedikleri gibi doğruya ileten bir ki­taptır.
Daha sonra onların aziz ve celil olan Allah’ın şanını yücelttiklerini, sa­dece O’na ibadet ettiklerini, O’nu eş ve çocuk edinmekten tenzih ettikleri­ni, Allah’ın bir çocuğu olduğunu ileri sürenlerin onlar tarafından beyinsiz olarak nitelendirildiğini ve cinlerin insanlarla ilişkisini açıklamaktadır: “Doğrusu Rabbimizin şanı çok yücedir…” (3-7. ayetler)
Bunun akabinde cinlerin yüce âleme dair haberleri öğrenmek için se­madan dinleyerek söz çalma çabalarını ve semanın koruyucu melekler ile kuşatılmasından ötürü bunu yapmalarının engellendiğini ve Peygamber (s.a)’in gönderilmesinden sonra ateş alevleriyle yakıldıklarını, onların da bu semavi halden hayrete düşüp, acaba yeryüzündeki insanlar azaba mı uğratılmak istenmektedir, diye soruşturduklarını bildirmektedir: “Gerçek­ten biz göğe yükselmek istedik de…” (8-10. ayetler)
Bundan sonra cinlerin iki gruba ayrıldıklarını açıkça ifade etmekte­dirler: Müminler ve kâfirler. Bununla birlikte müminlere dünya ve ahiret hayrı ve izzeti müjdelenmekte, Allah’ın hidayetinden ve Kitab’ından yüz çeviren kâfirler de pek çetin ve ağır azab ile korkutulmaktadırlar: “Gerçek­ten bizim kimimiz salih kimseleriz… Gerçekten kimimiz müslümanlar, ki­mimiz zalimleriz…” (11-18. ayetler)
Peygamber (s.a)’in Kur’an ı okuması esnasında etrafında toplanmaları da şöylece nitelendirilmektedir: “Şu da bir gerçek ki, Allah’ın kulu O’na ibadet etmek için kalktığı zaman…” (19. ayet)
Surenin ikinci kısmı da Peygamber (s.a)’e birtakım irşadları ihtiva et­mektedir. Bunlar onun davetini insanlara tebliğ etmesinin emredilmesi, amelin sadece Allah için halis olarak yapılması ve onun Rabbine hiçbir kimseyi ortak koşmadığının belirtilmesi, ona kendisi için fayda ve zarar sağlayamayacağının bildirilmesi, Allah’a karşı gelmesi halinde kimsenin onu Allah’tan koruyup kurtaramayacağı, azap vaktini de bilemediği bildi­rilmektedir: “De ki: Ben ancak Rabbime ibadet ederim. Hiç kimseyi de Ona ortak koşmam…” (20-25. ayetler)
Sure Yüce Allah’ın gayb bilgisini sadece kendisine ayırdığını ve yalnız­ca O’nun gaybı bildiğini, mahlûkatm her türlü durumunu ve onların sayı­larını da bütünüyle bilip kuşattığını açıklayarak sona ermektedir: “O gaybı bilendir, o kendigaybına hiçbir kimseyi muttali kılmaz…” (26-28. ayetler)

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 5 )

  1. Cin Sûresi Kapsadığı Başlıca Konular:

    1-Cinlerden bir topluluğun gelip Kur’ân âyetlerini dinledikten sonra, bu ilâhî kitap hakkındaki görüşlerine yer veriliyor.

    2-İnsanlardan bir kısmının cinlere sığınmaya çalıştığı ve bu sebeple onların azgınlıklarını artırdıkları konu ediliyor.

    3-Cinlerden o gurubun gök haberleriyle ilgili hareketlerine değini­lerek, bu hususta neler söyledikleri naklediliyor.

    4-Cinlerin farklı inanç, değişik mezheplere sahip oldukları belirti­liyor.

    5-Sonra Hz. Peygamber’in (A.S.) görevinin sınırları üzerinde durula­rak aydınlatıcı bilgi veriliyor.

    6-Kıyamet gününde âsi günahkârların ne kadar zayıf ve sahipsiz olduklarının ortaya çıkacağı ve onların öylece gerçeği anlayacakları haber veriliyor.

    7-Gaybı ancak Cenâb-ı Hakk’ın bildiğine ve dilediğine onu bildire­ceğine değinilerek konunun önemine işaret ediliyor.

    En iyi cevap
    0
    2024-02-23T16:16:45+03:00

    Cin suresi okumak tehlikeli değil ne müslüman gelir ne de kâfir.sadece okugun ortamda yada uzvuna musallat olan cinleri görürsün onları Allah cc teala mavi renk şekilde ifşa etmektedır  ayetel kursu arkasına cin suresi arkasına la havle vela kuvvete illa billa dersen o mavi ışık kaararti gördünüz ruhaniyeti mavi isik şekilde carpar.elektirik boşaltımı gibi

  2. Cin suresi okunduğunda asla mavi ışık da görülmez cinler de gelmez batıl bir inanıştır

    0
    2024-11-16T16:40:46+03:00

    Cin Suresi’ni okumak İslam inancına göre tehlikeli değildir. Cin Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 72. suresidir ve cinlerden, onların Allah’a olan inançlarından, peygamberliğe ve vahye verdikleri tepkilerden bahseder. Bu sureyi okumanın, herhangi bir olumsuz etkiye neden olacağına dair İslam kaynaklarında bir bilgi yoktur. Aksine, Kur’an’daki sureler ve ayetler, Müslümanlar için ibadet ve manevi güç kaynağı olarak kabul edilir.

    Ancak bazı halk inanışlarında ve batıl inançlarda, cinler ve onlarla ilgili şeyler ürkütücü bulunabilir. Bu, kültürel korkular ve yanlış anlaşılmalardan kaynaklanabilir. Dinî açıdan bakıldığında ise Cin Suresi, diğer sureler gibi Allah’ın kelamıdır ve okunması tehlike arz etmez. Okurken samimi bir niyetle ve Allah’tan korunma dileyerek okumak, inanç açısından yeterlidir.

     

     

    0
    2025-03-25T21:43:09+03:00

    Evde cin suresi okumak, İslam inançlarına göre genellikle bir tehlike oluşturmaz, ancak dini metinleri doğru bir şekilde okumak ve anlamak önemlidir. Cin suresi, Kur’an-ı Kerim’in 72. suresidir ve cinlerin özelliklerini anlatan bir suredir.

    Bazı kişiler, bu tür surelerin okunmasının cinleri çağırabileceğini veya olumsuz etkiler yaratabileceğini düşünüyor olabilir. Ancak bu tür inançlar daha çok halk arasında yaygın olan batıl inançlara dayanır ve İslam dini, her türlü yanlış inançtan kaçınılmasını öğütler.

    Önemli olan, dini metinlerin doğru niyetle, saygı ile ve doğru bir şekilde okunmasıdır. Eğer bu konuda bir endişeniz varsa, bir dini otoriteye veya güvenilir bir alime danışmak faydalı olabilir.

Cevapla