Yabancı kızlar ve erkeklerin beraber oturması günah mı
Namahrem olanların bir arada oturması
Abi sana bi soru sormuştum;
kuzenimin (kız) sorusu var. Buarada kız kendisi ve okula gidiyor üniversiteye. Bunlar bir proje için sınıfta birkaç kişiyle kafede buluşmuşlar. Bunlar kuzenimle beraber 2 kız ve 4 oğlanmış. Ve gece saat 2 ye kadar ders çalışmışlar. Hiçbiri iki kişi olarak tek kalmamış yalnız yani. Hep beraber oturmuşlar. Bu caizmidir ?
2. Ve zorunluluk olmasaydı caiz miydi?
Dünya sınavına çalışıp dikkate almak ama ahiret sınavını unutup ihmal etmek ne kötü.
Bütün bütün dini kitaplarda ihtilat ın haram olduğu yazılıdır.
sayı önemli değil ders çalışmak önemli değil ihtilat kesinlikle yanlıştır günahtır.
İhtilatın neden günah olduğu konusunda ise Allahu Teala zinaya yaklaşmayın buyuruyor.
Zina yasak, zinaya götüren yollarda yasaktır, bakmak dokunmak beraber oturmak yalnız kalmak farz olmayan konuşmalar yapmak
Bunları haram olduğuna dair bütün dini kitaplarda yazılıdır
Answer ( 1 )
İslamda, bir erkeğin ve bir kadının birbirleriyle yalnız kalması (veya birlikte zaman geçirmesi) genellikle mahremiyet kurallarına dayalı bir şekilde değerlendirilir. Bu kurallar, her iki tarafın da namusuna, güvenliğine ve ahlaki sınırlarına saygı gösterilmesini amaçlar.
İslami görüşler farklılık gösterebilir, ancak genel olarak, evli olmayan bir erkek ve kadının, özellikle yabancı olmaları durumunda, tek başlarına veya yalnız kalacak şekilde birbirleriyle vakit geçirmeleri önerilmez. İslamda, toplum içinde insanların birbirlerinin mahremiyetine saygı göstermeleri beklenir. Bu da, özellikle tesettür kurallarına ve sosyal mesafeye dikkat edilmesini gerektirir.
Ancak, birlikte oturmak veya bir arada olmak, niyete, ortamın doğasına ve diğer faktörlere bağlı olarak farklı şekillerde yorumlanabilir. Kimi görüşler, sosyal ortamlarda genel bir birlikte olmayı, eğer mahremiyet kurallarına uyuluyorsa ve kötü niyet taşımıyorsa, sorun olarak görmeyebilir. Fakat, yine de dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, karşılıklı saygı ve ahlaki sınırlar dahilinde hareket edilmesidir.
Herhangi bir durumda, dini ve kültürel inançlar göz önünde bulundurularak, bu tür ilişkilerde dikkatli ve sorumlu olmak önemlidir.