Rüyalanmak orucu bozar mı Diyanet

Rüyamda boşaldım istemsız orucum bozulmadıgını bılıyorum fakat dusa girmeden once ellede bosalmak ıstıyorum zaten gusülüm gitmis kendımı tam tatmın etmek ıstıyorum orucum bozulur mu
Cevap:
İnsan iradesi dışında yani ruyalanarak boşaldığı zaman orucu zarar görmez . Uyandıktan sonra gusletmesi yeterlidir . Ne de olsa cunubum tekrar tatmin olmak için istimla yapan kişinin hem orucu bozulur hem de kefaret gerekir . Şeytanın sinsi planlarina alet olmamanizi tavsiye ederiz .
Benzeri konular:
Answers ( 7 )
Rüyalanma Oruç
Niyetliyken rüyalanma gördüm ve sabah kombi çalışmadığı için abdest alamadım bende araştırmadan orucumu bozdum . Kazası varmı yoksa kefaret mi?
Rüyalanma sonucu meni çıkması ile oruç bozulmuş. Oruç bozuldu zannına kapılıp orucunu bozan kimseye keffaret değil; güne gün kaza etmesi yeterlidir.
Rüyalanmak
Hocam merhaba sabah 8.30da işe gidiyorum 8de yemek için kalkıyorum sonra 8de kalkınca rüyalandım mi rüyalanmadım mı bilmiyorum çok az bişey hatırlıyor gibi oluyorum sonra gidiyorum şimdi benim gusül abdesti almam gerekiyor sanırım üzerimde 3-4 damla yaş var ve benim kıyafetlerim ablamın odasında ve kapısı kitli evdeki herkeste işte ben kıyafet alamıyorum 1.55te öğlen yemeğine çıkacağım ama ablam akşam 6 gibi geliyor ve anahtar sadece onda var bende gusül abdesti almadan önce bu kıyafeti çıkartmam gerekiyor diye biliyorum o yüzden kıyafet alamıyorum. Ne yapacağım ? Gusülu kaçırmış olur muyum ve akşam alsam birşey olur mu şuan saat 8:17 (Sabah)
Rüyalanmanın belirtisi meninin dışarı çıkmasıdır bu yaklaşık 5-10 damla kadardır
İç çamaşırında büyük leke gören gusül abdesti almalıdır
Duyarlanmak orucu bozmaz fakat uyandıktan sonra mutlaka bir yol bulup gusül abdesti almalısınız
Merhaba ben sabah uyandığımda az miktarda sarı bir akıntım oldu. Gece rüya gördüğümü, bir şey hissettiğimi hatırlamıyorum. Henüz hayız günlerimde olmasam da hayız günlerime az kaldı. Benden gelen bu akıntıyı hayıza mı yoksa meniye mi yormalıyım? Bayan olduğumu belirtmeliyim.
Sarı akıntı meni olabilir her ihtimale karşı gusül alın ama oruç bozulmaz
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Peki bu erken gelen bir hayız olabilir diye düşünüp hayız günlerimi buna göre ayarlamalı mıyım? Yani mesela hayız zamanım geldiğinde hayızım başlamasa bile başlamış kabul etmeme gerek var mı bu gelen akıntıyı hayızdan kabul ederek?
Diyanet’e göre, rüyalanmak orucu bozmaz. Orucun bozulması için ağız yoluyla bir şeyin yutulması, yemek içmek veya cinsel ilişkiye girilmesi gerekmektedir. Rüya sırasında görülen şeyler, orucu geçersiz kılmaz. Yani, oruçlu bir kişi rüya görse bile, orucu devam eder.