Rüyada kasılmalar gusül gerektirir mi

Question

Selamun aleyku suan saaat tam 7 ve yaklaşık 10 dk once ruyamda hatirladigim kadariylaiki kez baya bir kasilip kendimi koyverdigimi ardindan hani gelen o koyvermeyi hafif rahatlamayi ve bunun iki kere falan oldugunu cok net hissettim ve zaten en en buyuk koekularimdan olan bu olayla panikle uyandim sanirim bisey gelmemisti ama zaten hemen ardindan uyandim ve tuvaletimi yaptim yani gelse bile anlayamiycam galiba neyse ve daha 1 saat once uyumustum. Bir daha da uyumam asiri korkuyorum her gun zaten bunlardan korkuyordum gercek oldu ve zaten su gunlerde uykuya dalarken bi sicramalar falan yasiyordum falan ama hic bu kadar emin olarak yasadigim olmadi. Yemin ediyorum bu meseleyi ogrendigimden beli uykular yemin ederim haram oldu çünkü gusul almaktan cok korkuyorum toplamda en son 6 saat sürdü AGLICAM şuan daha 1 saat once uyumama ragmen hayatta uyumam napicam UYUMAK ISTIYORUM AMA COOOK KORKUYORUM bu nasıl birsey lutfen yardim edin

Answers ( 3 )

  1. 1
    1
    2020-09-12T14:02:03+03:00

    Ve aleyküm selam ilk sorunuza göre gusul abdesti almaniz gerekir.
    Tıbben Uykuda sıçrama durumu uykuya dalarken beynimizin bedenimizdeki kaslarımıza ani, kısa süreli elektrik uyarıları göndermesi sonucunda oluşur ve çeşitli şekillerde ortaya çıkabilmektedir. Buna parasomni adı verilmektedir. Vücudun belli bölgesinde kasılma hareketi, düşme hissi, ağlama hissi, şaşkınlık hissi olabilir. Bu şekilde ortaya çıkmasına hipnik jerk adı verilmektedir. Genellikle fizyolojik yani doğal bir olaydır.

    Uyurken korunma duası Ayetel Kürsi Felak nas sürelerini okursaniz inşallah rahatlarsiniz.

    En iyi cevap
  2. 1
    1
    2020-09-13T09:07:16+03:00

    Bu sadece 2 kere falan oldu kadinlarda gelmesi cok kolay olmuyor diye biliyorum bir de daha dunden once aldim ben cok vesveseli bin insanim banyom oncesinde yaptigim temizlik taharet vs derken minimum 4 -5 en sonki zaten 7 saat aldi toplamda. Bu nedenle de son bi yildir uyku konusunda acayip korkuyorum. Hergun 3 saat falan uyuyorum Ozellikle su son 15 gundur falan bi ara uykuya dalarken ki o zamanda cok afedersiniz on kisimda sebepsiz bi hareketlenme hissediyordum ve ayilinca geciyordu. Simdi ise o sey bi tik daha farklilaştı şu an yine uykuya dalacağım o kisimda surekli sicramalar yasiyorum. Bir de son olarak bu seyler basladigindan beri gusul alirken saçma bi şekilde (gusulde zaten avret yerimi cokk ayrintili yıkıyorum ama) oraya suyu tutunca bi cok afedersijiz bi sehvet duyuyorum hatta ilk boyle oldugunda bastan almıştım artık almıyorum direkt devam ediyorum çünkü o zamandan beri hala böyle . Bunlarin asırı vesveseden olduğunu bikiyorum zaten şeytan musallatında açıklanamayan cinsel sorunlar yaşanabileceğini okumuştum . Tüm bunlardan nasıl kurtulabilirim hayatım zehir oldu suan ibadet yok, uyku yok hicbisey yok uzun oldu lütfen hakkınızı helal edin

  3. Öncelikle yaşadıklarınızın sizi bu kadar yıprattığını görmek üzücü. Vesvese, özellikle temizlik ve ibadetle ilgili genel bilgiler bir durum ve şeytanın en büyük silahlarından biridir. Sizin de söylediğiniz gibi, bu tür aşırı ayrıntılar genellikle ayrılıktan ayrılıyor ve insanın ibadet hayatını zorlaştırarak onu yıpratmayı genelleştiriyor.

    Vesveseden Kurtulmak İçin Yapabilecekleriniz
    Gusül ve Temizlik Konusunda Aşırılığa Kaçmamak

    İslam, huzur dinidir. Gusül çok basit bir ifade: Ağza, burna su vermek ve tüm vücudun yıkanması yeterlidir. Çok detaylı uğraşmanıza gerek yok yok.
    Özellikle avret mahalline aşırı su tutma alışkanlığınızdan vazgeçmeniz gerekir. Çünkü ihtiyacından fazla bu bölgeyle meşgul olmak, istemeden de olsa vesvese yolunu açabilir.
    Namaz ve İbadetleri Bırakmamak

    Şeytanın en büyük amacı sizi ibadetten uzaklaştırmaktır. Siz ne kadar ibadetlerinizi bırakırsanız, o kadar güçlenir.
    Namazınızı mutlaka kılın, hatta ilk başta huşu olmasa bile mutlaka bu vesveseye karşı direnmek için kılın.
    Uyku Konusunda Kendinizde Serbest Bırakın

    Az uyumak, zihinsel ve bireylerin yorgunluğa sebep olur. Aşırı yorgunluk da vesveseyi artırır.
    Uyku öncesi abdest alma, Felak, Nas, Ayet-el Kürsi ve İhlas’ın ayrılabilir yetenek haline getirilmesi.
    Gece uyandığında vesvese geldiğinde, “Bunlar şeytandandır” deyip üzerinde durmayın. Tekrar uyumaya devam edin.
    Cinsel Vesveseleri Takıntı Yapmak

    Cinsel içerikli vesveseler normaldir ve birçok kişi yaşar. Bunları irade dışı olduğu için günah olarak görmeyin.
    Gusül almakta olduğunuz şeyleri tamamen psikolojik ve veseden gelenler . Bu nedenle tekrar gusül almaya gerek yoktur.
    Şeytani Vesveseye Karşı Kararlı Olun

    Şeytanın vesvesesine karşı “Bunlar benim gösterdiğim değil, şeytandandır” deyin ve üzerinde durmayın.
    Kendinizi fazla zorlamayın . Allah’ın zorlaması sizi, aksi takdirde kolaylıklar sağlar.
    Sonuç
    Hayatınızın bu kadar zorlaşmasının şeytanın vesveselerine fazla kulak vermeniz. Onun amacı sizi ibadetten, huzurdan ve mutluluktan uzaklaştırmak. Artık bunlara kulak asmayın ve normal hayatınıza gidin . Zorla ibadet edin, zorla uyuyun, zorla rahatlamaya devam edin. Çünkü sonuçta bu vesveseler kaybedecek ve yok olacaktır.

    Eğer bu düşüncelerin yaşamı ciddi anlamda değişiyorsa, bir psikolog ya da dini temsilciler ile seçilmiş de faydalı olabilir. Unutmayın ki Allah size zorlanmanızı istemez, rahatlıklar. Allah yardımcınız olsun.

Cevapla