Bu hadis sahih mi kimisi sahih diyor kimisi değil diyor çok merak ediyorum
Ramazan ayının 15’i cuma gününe denk geldiğinde çok büyük bir ses işitilecek ve bu sesin neticesinde bir çok insan kör olacak ve sağır olacak ve büyük felaketler gelecek manasında bir hadis-i şerif söz konusu.
Bu sözü edilen hadis hadis değildir
Alıntı alıntı yapılan kitap çok uydurma hadislerin olduğu bir kitaptır aşağıdaki konuya bakabilirsiniz
Answers ( 2 )
Ramazan ayı İslam takvimine göre 29 veya 30 gün sürer. Ramazan’ın 15. günü, yaklaşık olarak ayın ortasına denk gelir. Ancak, takvimler farklılık gösterebileceğinden kesin tarihler değişebilir.
Bu durumda, net bir cevap vermek için hangi yılda ve hangi takvime göre olduğunuza bağlı olarak o yılın Ramazan takvimine başvurmanız gerekmektedir. Her yılın Ramazan takvimi, önceden belirlenen hesaplamalara dayanarak belirlenir.
Eğer belirli bir yıla ve takvime atıfta bulunursanız, o yılın Ramazan takvimine bakarak 15. günün hangi tarihe denk geldiğini bulabilirsiniz. Ancak, şu an için 2023 yılına kadar bilgi verilebiliyor ve 2023 takvimi için ayrıntılı bilgilere sahip değilim.
Ramazanın 15. günü, orucun yarısına gelindiği anlamına gelir ve bu, birçok Müslüman için özel bir anlam taşır. Bu günde oruç tutanlar, hem manevi olarak bir zirveye ulaşmayı hem de sabır ve ibadetlerini daha da güçlendirmeyi hedeflerler. Ramazan’ın ortasında, bu dönemde yapılan ibadetlere özellikle dikkat edilir ve tefekkürle geçen zaman, kişinin ruhsal gelişimine katkı sağlar.
Ramazan’ın 15. günü aynı zamanda, geceyi ihya etmek için özel olarak yapılan “Kadir Gecesi”ni arama zamanına da yaklaşılmaktadır. Bu gece, Ramazan’ın son on günü içinde bir geceyi kapsar ve çok büyük bir manevi değere sahiptir.