Oruçluyken cünüp olmak orucu bozar mı?

Question

Oruç iken cünüp olmak

 

Hocam merhabalar meni çıkması oruç bozar mı bozulursa neler yapmalıyız

rüyamda istemeyerek meni çıktı oruç bozulur mu ne yapmalıyım

Hocam uyuduğumuz da vücuttan bir şey çıkması oruç bozar mı kandil de

BENZER KONULAR:

Answers ( 3 )

    1
    2021-02-20T12:28:57+03:00

    Kişiden istem dışı meni çıkması (yani rüyalanma)ndan dolayı oruç bozulmaz. Orucun bozulabilmesi için bilerek ve kasten meninin gelmesi (istimna, ilişki, uyku haricinde düşünme) gibi şeyler orucu bozmaktadır.

    Best answer
    0
    2021-04-25T23:55:10+03:00

    Oruçluyken cünüp olmak orucu bozar mı

    Oruçlu iken cünüb oldum hemen abdest aldım ne yapmam gerekir kaza orucu tutmalı mıyım

    0
    2022-04-12T22:20:02+03:00

    Hocam orucu kasden bozmanın. cezası 60 gün aralıksız oruç tutmaktır denilmektedir
    Biz bunu haftanın 2 günü mesela pazartesi ve perşembe tutsak olur mu

    Oruçluyken bilerek cünüp olunca oruç bozulur bide bozulursa 1 gün kazami yoksa 60 gün tekrar mı tutulur acill lütfen

      0
      2022-04-13T14:05:41+03:00

      Keffaret orucu peşpeşe tutulması gerekmektedir. Haftanın iki günü veya ayın belirli günlerinde tutulmaz. 61 gün peşpeşe tutulmak zorundadır.

      Bilerek nasıl cünüp oluyorsunuz. İstimna mı, yoksa cinsel ilişki mi? Eğer istimna ise kaza gerekir. Fakat aynı Ramazan ayında ikinci defa daha gerçekleşmiş ise işte o zaman keffaret gerektirir. Cinsel ilişki ise her halükarda keffaret ödemeniz gerekmektedir.

  1. Muhammed Samir
    0
    2025-02-12T17:03:10+03:00

    Oruçluyken cünüp olmak orucu bozmaz. Ancak, oruçlu kişi cünüplük halinden dolayı gusül abdesti alması gerektiği için, gün boyunca oruçlu olduğu sürece cünüp olmaktan kaçınması uygun olur. Cünüplük orucu bozmaz, ancak oruçlu bir kişinin gün içerisinde cünüplük nedeniyle gusül alması gerekmektedir. Yani, oruçlu olmak ve cünüp olmak birbirine engel değildir, fakat gusül almak oruç tutarken yapılması gereken bir ibadettir.

    Özetle, oruçlu bir kişi gece cünüp olmuşsa, sabah namazından önce gusül alarak orucuna devam edebilir.

Leave an answer