Ölen kardeşin eşi ile evlenmek caiz mi

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Yenge ile evlenmek günah mıdır?

Olen kardesin esi ile evlenmek caiz mi

benim 34 yaşında bir erkek kardeşim vefat etti kanser den dolayı bende 36 yaşında bekar bir erkeğim kardeşim vefat etmeden önce babama abim yani benim için eşime ve 4 yaşında bir oğlu var oğluma sahip çıksın demiş yani evlensin demek istemiş karısıyla ama ben böyle bir şey yapmak istemiyorum eşi benimle evlenmek ıstiyor eğer evlenmezsem vasiyetini yerine getirmezsem benim için bir sorun olurmu yani vebal yada bir günahı varmi



Allah kardeşinize rahmet eylesin.
Ölen kardeşimizin eşi olan yenge ile evlilik caizdir dinen herhangi bir günahı yoktur.

​​​​​​Evlilik caiz olmasına rağmen herkes bunu yapamaz.
Çünkü gerçekten çok zordur.
Kardeş vasiyeti adı üstünde tavsiyedir dilerseniz yerine getirmeyebioirsiniz size bir günahı yoktur.
Yine evlilik olmasa bile onlara sahip çıkın
Size tavsiyemiz istihare yapın ona göre karar verin

BENZER KONULAR:


Ölen kişinin zekat borcu

Answer ( 1 )

  1. komutan
    0
    2023-07-05T10:27:51+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam hukukuna göre, ölen kardeşin eşiyle evlenmek konusu, İslam’da evlilik ilişkileri ve miras hükümleriyle ilgili spesifik bir hükme tabidir. Bu konu, İslam hukukunun bir parçası olan İslam miras hukuku kapsamında ele alınır.

    İslam miras hukukuna göre, bir erkek kardeşin eşiyle evlenmek caizdir, ancak bazı şartlar ve kısıtlamalar vardır. Bu durum, “havâle” veya “levirat” adı verilen bir uygulamayı ifade eder. Havâle, ölen bir erkeğin kardeşiyle, ölen kardeşin eşi arasında gerçekleşen bir evlilik biçimidir.

    İslam hukukunda, havâle uygulamasının geçerli olabilmesi için bazı şartlar bulunur. Öncelikle, ölen kardeşin eşi, evlenmeye rıza göstermelidir. İkinci olarak, evlilik için yapılan düğün ve evlilik akdi, İslami prensiplere uygun bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Ayrıca, yerel yasalar ve düzenlemeler göz önünde bulundurulmalıdır.

    Ancak, bu konuda yerel yasalar ve kültürel normlar da etkili olabilir. Bazı bölgelerde havâle uygulaması yaygınken, diğer bölgelerde bu uygulama kabul edilmeyebilir veya yasal olarak geçerli olmayabilir. Dolayısıyla, bölgenizin yasal düzenlemelerine ve yerel dini otoritelerin görüşlerine başvurmanız önemlidir. Konuyla ilgili yetkin bir dini otoriteye danışarak daha kesin bir bilgi almanız doğru olacaktır.

    En iyi cevap

Cevapla