Kim insan sureti yaparsa içine ruh üfleninceye kadar azap olunur hadisi

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Kim insan sureti yaparsa içine ruh üfleninceye kadar azap olunur hadisi

Kim insan sureti yaparsa icine ruh ufleninceye kadar azap olunur hadisi

Buharinin söylediği oyun içinde geçerli mi ?

Buhari şöyle diyor:”Kim insan sureti yaparsa içine ruh üfleyinceye kadar azap olunur.”

Şimdi buna göre insan sureti yapan bir oyun var bu oyunda insan yapıyorsun burun,ağız,göz gibi seçeneklere göre insan yapıyorsun onu giydiriyorsun,yediriyorsun,içiriyorsun bu oyunu oynamak günah mıdır buharinin söylediğine bu oyun da günah kapsamına girer mi ameller nieyetlere göre dahi olsa niyetimiz şirke ve küfre girmek değil bile olsa günah olur mu azap mı olacağız lütfen cevap yazarsanız sevinirim hoca olduğunuzdan şüphelenmeye başladım.
Eğer günahsa vebali sizede kalır haberiniz olsun müslümanları bilgilendirmek bizim müminler olarak görevimiz cevap vermemek hiç hoş değil.



1.Bu soru soruldu ve cevap yazıldı
2. Buhari söylemedi Peygamberimiz buyurdu
3. Oyun oynarken şekiller çizmek günah değildir
4. Buhari’de geçen bu hadis ne anlama gelir alimler arasında görüş ayrılıkları olmuştur kimi heykel yapmak kastedilmiştir demişlerdir kimi canlı resmi. Resim yapmak onu kutsallaştırmadıktan sonra kanaatimce caizdir
4. Sitede bulunan hocalardan şüphe ediyorsanız bir sürü dini site var oraya sorabilirsiniz
5. sizi bilgilendirmek için bu site açılmış fakat burada cevap yazan hocaların işi site başında 24 saat durup cevap yazması mümkün değildir işimiz var ailemiz var insanız bir sürü işimiz çıkıyor

BENZER KONULAR:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    “Kim insan sureti yaparsa, içine ruh üfleninceye kadar azap olunur” şeklinde bir Hadis-i Şerif İslam literatüründe bulunmamaktadır. Bu ifade, İslam hadislerinde kaynak olarak kabul edilmemektedir.

    Hadisler, İslam peygamberi Hz. Muhammed’in sözleri, eylemleri veya onaylarını içeren geleneksel sözlü rivayetlerdir ve doğru ve güvenilir kaynaklardan alınmalıdır. Hadisler, sahih hadis kitaplarında ve hadis bilginlerinin çalışmalarında derlenir ve değerlendirilir.

    Sahih hadis kitapları, hadislerin güvenilirliğini sağlamak için sıkı bir metodolojiye dayanan hadis bilginleri tarafından derlenmiştir. Bu nedenle, İslam’ın öğretileri ve inançları hakkında doğru bilgilere ulaşmak için sahih hadis kaynaklarına başvurmak önemlidir.

    İslam dini, Kur’an-ı Kerim’e ve sahih hadislere dayanmaktadır. Sahih hadisler,Hz. Muhammed’in öğretilerini ve uygulamalarını doğru bir şekilde yansıtmaktadır ve Müslümanlar için rehberlik kaynağı olarak kabul edilir. Doğru ve güvenilir hadis kaynaklarından alınan bilgilere dikkat etmek önemlidir.

    En iyi cevap

Cevapla