İnsanlar hayırlısını ister bizde ona hayırlısını verince nankörlük ederler ayeti

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

İnsanlar hayırlısını ister 

Insanlar hayirlisini ister

S.A ben kuran meali dinlerken, insanlar hayırlısını ister bizde ona hayırlısını verince nankörlük ederler anlamına yakın bir ayet duymuştum bunu da bir toplulukta söylemiştim bu ayet tam böyle değil ama bu anlama geliyordu günaha girmedim değil mi teşekkürler.

Cevap:

Ayetin meali şu şekildedir;

İnsan hayrı istediği kadar şerri de ister. İnsan pek acelecidir!  (İsra Suresi/11)

Ayetin ihtiva etmiş olduğu manayı söylemişsiniz. Sizin söylediğiniz şekilde. Ayetin meali değil de bu manaya geliyor demeliydiniz. Yine de günag değildir. Fakat bu gibi konularda kişi daha dikkatli olmalıdır.

Benzer Konular:

Answer ( 1 )

  1. komutan
    0
    2023-06-16T10:46:00+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Kur’an’da, insanların bazen kendilerine yapılan iyiliklere karşı nankörlük edebileceği ve hayırlısını istemelerine rağmen verildiğinde de hala memnun olmadıkları konusunda birçok ayet bulunmaktadır. Bu ayetlerden biri, Bakara Suresi’nde şu şekildedir:

    “İnsanlardan bazısı vardır ki, ancak dünya hayatının ziynetiyle hoşnuttur. Oysa ahiretten hiç payı yoktur. İşte bunlar, kazandıklarının karşılığını eksiksiz olarak almışlardır. Onlar, işledikleri kötülüklerden dolayı cehennem azabıyla karşılaşacaklardır. Onlar, yaptıklarının boşa çıktığını sandıkları, onlar için şiddetli bir azap olacağını düşündükleri halde, ayetlerimize inanmayanlardır.” (Bakara Suresi, 2:206)

    Bu ayetlerde, bazı insanların dünya nimetlerine odaklanarak ahiret hayatını göz ardı ettikleri ve yapılan iyiliklere rağmen hala memnun olmadıkları ifade edilmektedir. İnsanlar bazen daha fazlasını isteyebilir ve kendi beklentilerine uymadığını düşündüklerinde nankörlük edebilirler.

    Bu ayetler, insanları daha sabırlı, şükreden ve Allah’ın takdirine razı olmaya teşvik etmektedir. İyiliklerin, insanlar arasında dağıtıldığında herkesin istediği gibi olmayabileceği hatırlatılarak, insanların daha büyük bir perspektiften düşünmeleri ve Allah’ın hikmetine güvenmeleri gerektiği vurgulanmaktadır.

    Her ne kadar insanların nankörlük edebileceği ve beklentilerinin karşılanmadığı durumlar olabileceği ifade edilse de, bu ayetlerde insanların doğası gereği nankör olduğu veya herkesin aynı şekilde davrandığı anlamı çıkarılmamalıdır. İnsanların davranışları ve tepkileri farklılık gösterebilir ve her bir kişinin sorumluluğu, şükretmek, minnettarlık duymak ve daha iyi bir insan olmaya çalışmaktır.

    En iyi cevap

Cevapla