Kayıt Ol

Oturum aç

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Geçmişteki günahları anlatmak

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Geçmişteki günahları anlatmak

Gecmisteki gunahlari anlatmak

ben daha ergenliğe bile girmediğim yaşlarda ilk okula falan giderken kuzenimle bazı şeyler yapmıştık çocuk aklıyla ben onun şeyini falan görmüştüm üst üste yatmıştık ama bişey yapmadık öyle. Sevgilim bana sorduğunda bende çok az bişey anlattım hepsini anlatamadım yalan atmak zorunda kaldım yalan yere yemin ettim  sonradan çok tövbe ettim içim kötü oldu ve bir yıl sonra söyledim gerçeği ama söylerken aklıma bi tane daha olan bişey geldi onu yine demedim iyice kötü olmamak için. Benden ayrıldı yalan söylediğim için. Geçmişi anlatmak da günah değil midir aslında napmam lazım şuan içim çok kötü akıl veri misiniz

Cevap:

Cevap vermeden önce şunu söylemeliyim; İslam’da sevgililik kavramı yoktur. Bu konuda Müslüman’ın hassas olması gerekmektedir. İşlenmiş olan günahları anlatmak doğru değildir. İnsanın günahını gün yüzüne çıkarıp anlatması İslam’ın çirkin görmüş olduğu bir durumdur. Anlatılmaması daha uygun olandır işlenen günahları.

Benzeri konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, geçmişteki günahları anlatma konusunda bireylere belirli bir zorunluluk veya emir getirmez. İslam, bir Müslümanın geçmişte yaptığı günahlardan tövbe etmesini ve Allah’tan bağışlanma dilemesini teşvik eder.

    İslam’da, tövbe etmek, Allah’ın bağışlayıcı ve merhametli olduğuna inanarak günahlardan dönme ve onları terk etme anlamına gelir. Tövbe, içtenlikle pişmanlık duyup, Allah’a yönelerek O’ndan bağışlanma talep etmektir. Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın bağışlayıcı olduğu ve tövbeleri kabul ettiği birçok ayet bulunmaktadır.

    Müslüman bir birey, geçmişte yaptığı günahları Allah’ın önünde itiraf etmek zorunda değildir. Tövbe, bireysel bir ibadet ve bağışlanma sürecidir. Birey, içtenlikle pişmanlık duyduğu günahlarından döner, Allah’a yönelir ve bağışlanma dileğinde bulunur. Bu tövbe ve bağışlanma süreci kişinin kalp ve niyetiyle ilgilidir ve doğrudan Allah ile arasında gerçekleşir.

    Ancak bazı durumlarda, kişi geçmişte başkalarına zarar vermişse veya haklarını ihlal etmişse, İslam, bu kişilerden özür dilemeyi ve onların affını istemeyi önerir. Bu, zarar verilen kişilerle ilişkileri onarmak ve adaleti sağlamak amacıyla yapılmalıdır.

    Özetlemek gerekirse, İslam’da geçmişteki günahları anlatma konusunda bireylere zorunluluk getirilmez. Bunun yerine, İslam, Müslümanların Allah’a yönelerek içtenlikle tövbe etmelerini ve O’ndan bağışlanma dilemelerini teşvik eder. Tövbe, bireysel bir ibadet ve bağışlanma sürecidir ve doğrudan Allah ile birey arasında gerçekleşir. Eğer başkalarına zarar verilmişse, İslam, özür dileme ve adaleti sağlama konusunda da önemli bir adım atmayı önerir.

    En iyi cevap

Cevapla