Eti Yenen ve Yenmeyen Kuşlar Hangileridir?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

islam’a göre eti yenen ve yenmeyen kuşlar

Eti Yenen ve Yenmeyen Kuslar Hangileridir

mezheplere göre eti yenen ve yenmeyen kuşlar

Dinimiz İslam; bizleri hem maddi ve hem de manevi olarak korumak istemektedir. Bu kapsamda maddi olarak korunmasında bizler için birçok hikmet ve fayda bulunmaktadır. İslam; insan için pis olan ve kendisine zarar veren her türlü şeyi yasaklamıştır. Genel olarak yaratılışında vahşet olmayan, iğrenç görülmeyen hayvanların etlerini dini ölçüler içerisinde helaldir. Dinen etleri yenen veya yenmeyen hayvanların yenilip, yenilmemesi şu şekilde tesbit edilmektedir; tırnakları ile kapıp avlanan, tırmalayan ve yaratılışında bayağı olan kuşların etleri haramdır. Kerkenez, çaylak, kartal, kuzgun, akbaba, alaca, karga, yarasa, atmaca, şahin gibi… Bunlar leş yemekten çekinmezler. Tırnaklı olduğu halde bununla hayvanları avlamayan bir kuşun eti yenilebilir, o hayvan da güvercindir. Bu hayvanlara ilave olarak Şafii mezhebine göre ise; kırlangıç, tavus, hüdhüd ve papağan kuşlarının etleri haramdır. Martı ve balıkçıl kuşları ise helaldir.

BENZER KONULAR:

Answer ( 1 )

    1
    2023-06-12T06:01:29+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, bazı kuşların etinin yenmesine izin verirken bazılarının etini yenmemesini öngörmüştür. İslam’da yenmesi caiz olan kuşlar “helâl kuşlar” olarak kabul edilirken, yenmemesi gereken kuşlar ise “haram kuşlar” olarak bilinir. İşte bazı örnekler:

    Helâl kuşlar: Tavuk, hindi, ördek, kaz, güvercin, bıldırcın, sülün gibi kanatlı kuşlar İslam’da helâl kabul edilir ve etleri yenilebilir.

    Haram kuşlar: Kartal, şahin, doğan, baykuş, karga, kuzgun, akbaba, atmaca, toygar gibi eti yenmemesi gereken kuşlar İslam’da haram kabul edilir.

    Bu liste sadece bazı örnekleri içermektedir ve daha kapsamlı bir liste için İslam alimlerinin görüşlerine başvurulması önerilir. Ayrıca, kuşların helâl veya haram kabul edilmesinde avlama yöntemleri, İslamî usullere uygun şekilde kesim yapılması gibi faktörler de dikkate alınmalıdır.

    En iyi cevap

Cevapla