Bela ve musibetlerin defi için dua

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

BİR MUSİBET ANINDA HANGİ DUÂ YAPILMALI?

bir musibet aninda hangi dua yapilmali

Ebû Seleme -Allah ondan razı olsun- şöyle dedi: Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:

Herhangi birinizin başına bir musibet geldiğinde şöyle desin: “Bizi yaratan Allah’tır. Allah’ın mülkünde yaşamaktayız. Varlığımız, Allah içindir, sonunda ona dönecek ve hesaba çekileceğiz.” (Bakara: 156) “Allah’ım senin katında başıma gelenlere sevap verileceğini umuyorum. Bundan dolayı beni mükafatlandır ve onun yerine bana daha hayırlısını ver.”

Ebû Seleme can verirken: “Allah’ım hanımıma benim ölümümden sonra benden daha hayırlı birini nasip et” diye dua etti. Ebû Seleme vefat edince Ümmü Seleme: “Varlığımız, Allah içindir. Allah’ın mülkünde yaşamaktayız. Sonunda ona dönüp hesaba çekileceğiz” deyip; “Allah katındaki bu musibetlerden dolayı sevap verileceğini ümit ediyorum. Bundan dolayı beni mükafatlandır.”

BENZER DUALAR:

Answers ( 3 )

  1. Mithat avatarı
    1
    2023-06-18T14:57:57+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Birinin başına bela gelse sevinmek günah  peki her insanin tanıdığin tanimadigin her insanin başına gelen şeye üzülcek miyiz? Ne sevinsen ne üzülsen bu da günah mi?

    1
    2023-06-18T17:19:46+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Birinin başına bela gelse sevinmek günah mı

    Evet, birinin başına bela gelmesi durumunda sevinmek, İslam’a göre yanlış ve günah bir davranıştır. İslam dininde sevinç ve üzüntü, insanların yaşadığı olaylara veya başkalarının durumuna karşı duydukları tepkilerde dengeli olmayı öğütler.

    İslam’da merhamet, yardımlaşma ve insanlık değerleri ön plandadır. Dolayısıyla, başkalarının zor durumlarına sevinmek veya onların belalarından mutluluk duymak, insani ve ahlaki değerlerle bağdaşmaz. İslam, insanların birbirine karşı destekleyici, empati yapabilen ve sevgi dolu bir şekilde davranmasını öğütler.

    Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem), başkalarının zorlukları ve belaları karşısında acıma ve yardımcı olma konusunda örnek bir tutum sergilemiştir. Biz de onun öğretilerine uyarak, başkalarının sıkıntılarına karşı duyarlı olmalı, yardım etmeli ve sevinçlerinde de onlarla sevinmeliyiz.

    Bu nedenle, birinin başına bela gelse sevinmek yerine, ona yardım etmek, destek olmak ve dua etmek daha doğru ve ahlaki bir davranış olacaktır.

    En iyi cevap
    1
    2023-06-18T17:21:05+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Birinin başına bela gelmesi durumunda sevinmek, İslam’a göre hoşgörüsüz, insafsız ve ahlaki olmayan bir davranıştır. İslam dininde merhamet, yardımlaşma, adalet ve insanlık değerleri ön plandadır. Dolayısıyla, başkalarının zor durumlarına sevinmek veya onların belalarından mutluluk duymak, insanlık değerleriyle bağdaşmaz.

    İslam’da sevinç ve üzüntü, insanların yaşadığı olaylara veya başkalarının durumuna karşı duydukları tepkilerde denge ve insani değerlerin gözetilmesini öğütler. Bir Müslüman, başkalarının sıkıntılarına karşı empati yapmalı, yardımcı olmalı ve destek vermeli, onların zor durumlarına üzülerek yardım etme gayretinde olmalıdır.

    Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem), insanlara karşı merhametli, hoşgörülü ve yardımsever bir tutum sergilemiştir. Biz de onun öğretilerine uyarak, başkalarının sıkıntılarına karşı anlayışlı olmalı, yardım etmeli ve onların acılarını paylaşmalıyız.

    Sonuç olarak, birinin başına bela gelmesi durumunda sevinmek, ahlaki değerlerle bağdaşmayan bir davranıştır. İslam öğretileri, başkalarının sıkıntılarını paylaşmayı, yardım etmeyi ve insanlık değerlerini önemsemeyi teşvik eder. Bu nedenle, başkalarının belalarından mutluluk duymak yerine, onlara yardım etmek, destek olmak ve dua etmek daha doğru bir davranış olacaktır.

Cevapla