Kayıt Ol

Oturum aç

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Yurt dışında et yemek haram mı ?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Yurt dışında et yemek haram mı ?

Yurt disinda et yemek haram mi

İleride yurt dışında yaşamayı düşünüyorum. Gideceğim ülke müslüman bir ülke değil ve haram yememeye dikkat eden birsiyim. Besmele çekmeden kesilen dana eti ve tavuk helal sayılmıyormuş diye duydum. Peki eğer gittiğimde hiçbir eti yiyemeyecek miyim ? Sonuçta evime yakın her yerde helal et veya tavukçu olmayacaktır belki de hiç yoktur.

Cevap:

Ehli kitabın kestiği eti yiyebilirsiniz . Etli kitaptan kastımız yahudi ve Hristiyanlar dir

Benzeri konular:

Answers ( 1 )

    0
    2021-12-24T10:03:41+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Usulüne göre kesilmiş olan ehli kitap yani Yahudi ve Hristiyan olan insanların kesmiş olduğu hayvanın etini yemekte bir sakınca yoktur.

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, genel olarak Müslümanlara helal olarak tanımlanan gıdaları tüketmeyi öğretir. Et yemek konusunda da belirli kurallar ve hükümler vardır.

    İslam’a göre, etin tüketilebilmesi için bazı şartlar vardır. Hayvanın kesimi, İslami usullere uygun olarak, kesim yetkisine sahip Müslüman bir kişi tarafından yapılmalıdır. Bu kesim işlemine “helal kesim” veya “zabiha” denir. Helal kesimde hayvanın boğazı kesilirken “Bismillah” (Allah’ın adıyla) denir. Ayrıca hayvanın kesim sırasında acı çekmemesi ve önceden belirli kurallara uygun bir şekilde beslenmiş olması da önemlidir.

    Yurt dışında, İslami usullere uygun kesim yapılan ve helal sertifikası olan etler genellikle mevcuttur. Bu etlerin tüketimi İslam açısından kabul edilebilir. Bunun yanı sıra, bazı Müslümanlar, helal kesimi sağlamak adına kendi etlerini kesmek veya helal sertifikası olan markaları tercih etmektedir.

    Ancak, bazı durumlarda yurt dışında et tüketimi konusunda dikkatli olunması gerekebilir. Bazı ülkelerde veya restoranlarda helal kesim standartlarına uymayan etler veya işlenmiş ürünler satılabilir. Bu nedenle, Müslümanlar yurt dışında et tüketirken güvendikleri helal sertifikalara veya İslami usullere uygunluğuna dikkat etmelidirler.

    Sonuç olarak, İslam’a göre et tüketimi, helal kesim usullerine uygun olarak gerçekleştirildiğinde kabul edilebilir. Yurt dışında da helal kesim ve helal sertifikalı ürünlere dikkat edilerek et tüketimi İslami kurallara uygun hale getirilebilir.

    En iyi cevap

Cevapla