Kayıt Ol

Oturum aç

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Yemin hangi sözlerle geçerli olur?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Yemin hangi sözlerle geçerli olur?

Yemin hangi sozlerle gecerli olur

Selamun aleykum ! Biz ailecek aynı binada oturuyoruz annanemi yukarı çağırıyoruz çıkmıyor bende o yeminli çıkmıyor dedim ve boş bulunarak  yemin ettim Allah rızazı için yukarı çıkmamaya dedim sanki annanem söylemiş gibi ama kalben demedim boş bulundum gerçek yemin olurmu bu durum?

Cevap:

Yemin sözleri; vallahi, billahi ve tallahidir. Kişi yemin ederim demekle yemin etmez. Fakat yemini sürekli ağza almak doğru değildir. Bundan sakınmanız gerekmektedir.

Benzeri konular:

Answers ( 3 )

  1. Soru avatarı
    0
    2022-01-09T20:24:32+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Şunu yapıyorum diye yemin eden biri o işi yapmadığı halde böyle yemin ettiyse şimdiki zaman Yani yor Eki ile yemin cümlesi kurarsa bu yemin olur mu? Ya da geçmişte yaptığı bir şeyi yapmadım söylemedim diye yemin ederse gerçekten yapmadiysa veya yaptığı halde yapmadiysa, yapmadığı halde yaptıysa ne yapmalıdır?

  2. Soru avatarı
    0
    2022-01-09T21:00:55+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Kullanılan sözcüğün yemin olup olmadığından emin değilsek araştırdıktan sonra öğreniyorsak ettiğimiz yemin geçerli midir

    0
    2022-01-21T10:54:00+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Kişi “yemin ederim” demekle yemin etmiş olmaz. Yeminin geçerli olabilmesi için kişinin şu sözleri kullanması gerekmektedir; “vallahi, billahi ve tallahidir.”

    Yemin sözlerini sürekli ağza almak doğru değildir. Yani Müslüman adeta yemini tehdit için kullanmamalıdır. Eğer böyle bir durum var ise kişi yanlış içerisindedir.

  3. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da yemin, Allah’ı şahit göstermek suretiyle gerçekleştirilen bir taahhüttür. Yeminin geçerli olması için belirli kriterler vardır. İslam’da yemin, aşağıdaki unsurları içermelidir:

    Allah’ın adının anılması: Yemin eden kişi, yemini gerçekleştirirken Allah’ın adını anmalı veya “Allah” kelimesini kullanmalıdır. Örneğin, “Allah’a and olsun” veya “Allah şahidim olsun” gibi ifadeler kullanılabilir.

    İrade ve niyet: Yemin, kişinin kendi iradesiyle ve samimi bir niyetle yapılmalıdır. Zorla veya isteksizce yapılan yeminlerin geçerliliği tartışmalı olabilir.

    Kesinlik ve belirlilik: Yemin, net ve kesin bir ifadeyle yapılmalıdır. Belirsizlik veya muğlak ifadelerle yapılan yeminlerin geçerliliği sorgulanabilir.

    Taahhüt edilen konu: Yemin eden kişi, taahhüt ettiği konuyu açık bir şekilde ifade etmelidir. Yapılan yeminin hangi konuya yönelik olduğu net bir şekilde belirtilmelidir.

    İslam’da yemin, ciddiyetle ele alınması gereken bir konudur. Yeminler, yerine getirilmesi zorunlu tutulan taahhütlerdir ve kendi üzerine alınan bir sorumluluktur. Bu nedenle, yeminlerin düşünülerek ve Allah’ın adıyla yapılması önemlidir. Ayrıca, gereksiz yeminlerden kaçınılmalı ve yemin edilen konunun üzerine titizlikle durulmalıdır. Yeminlerin tutulması, Allah’ın emirlerine sadakat ve sözünü yerine getirme konusundaki güvenilirliğimizin bir göstergesidir.

    En iyi cevap

Cevapla