Yecüc Mecüc nedir ne zaman gelecek

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Yecüc Mecüc Hakkında Geniş Bilgiler

Yecuc Mecuc nedir ne zaman gelecek

YE’CÜC VE ME’CÜC’ÜN ORTAYA ÇIKIŞI
yecüc mecüc hadisleri ve ayetleri

“Bu memlekette Ye’cûc ve Me’cılc bozgunculuk yapmaktadırlar.”
“Nihayet Ye’cûc ve Me’cüc (sedleri) açıldığı ve onlar her tepeden akın ettiği zaman…”
Şimdi Ye’cûc ve Me’dic ismi üzerinde duralım. Bu isimler, Arapça dışında bir dile aittir ve bunların çekimi yapılmaz. O, şu sözden alınmıştır: “Eccet en-nâr (ateş tutuştu).” Bundan da “ecic” kelimesi elde edilmiştir. Bunun anlamı da tutuşmaktır. “Ucâc” kelimesi de aynı köktendir ve “tuzlu” anlamına gelir.'”

 

BENZER KONULAR:

 

Guslüm kabul edilmedi veya olmadı gibi düşüncelere kapılıyorum

Allah (celle celaluhu)

 

Ye’cûc Ve Me’cûc’ün Özelliği, yecüc mecüc fiziksel özellikleri

Ertâd b. Münzir’in şöyle dediği rivayet edilmiştir: “Ye’cûc ve Me’cüc üç kısımdır. Bir kısmı çam ağacı gibi uzun ve büyük yapılıdır. Bir kısmı orta boylu olup daha sert yapılıdır. Diğer bir kısmı da bir kulağını yatak, diğerini örtü yapar haldedir.”
Rivayet edildiğine göre bunlar yeryüzündeki haşere, akrep ve canlıları kendileri için yemek olarak bilirler. Yeryüzünde onlar gibi bir yılda gelişip büyüyen, onlar kadar fazlalaşan ve çoğalan başka bir canlı yoktur. Güvercinler gibi çağrışır, köpekler gibi ulur ve karşılaştıkları yerde çiftleşirler. Kiminin boynuzu, kiminin tırnağı, kiminin de pençesi vardır ve eti çiğ olarak yerler. Doğru olan görüş onların, insan suretinde, onun yapı ve özelliklerini taşıdıklarıdır. Rasûlullah (s.a.) şöyle buyurmuştur: “Allah azze ve celle Adem’i yaratmış ve boyunu altmış zira yapmıştır. Günümüze kadar da insan kısalarak gelmiştir‘”
Netice olarak; bunlar, insana benzemektedirler. Gözleri çekik, burunları küçük ve saçları kırmızımsı Türkler gibidirler. Renk ve şekilleri onlara benzer. Şayet biri bunların uzun boylu kimseler olduklarını iddia ederse delili olmayan bir şey söylemiş olur.”‘

Yecüc mecüc Sayıları

Ye’cuc ve Me’cuc mekan olarak çok yer tutacaktır. Abdullah b. Ömer (r.a.) şöyle demiştir: “İnsanlar ve cinler on bölümdür. Bunun dokuz bölümü Ye’cüc ve Me’cüc’dür. Diğerleri de sair insanlardır.”
Onların çokluğuna işaret eden husus şudur: Onlar çok çocuk sahibi olacaklardır. Abdullah b. Amr (r.a.) şöyle demiştir: “Ye’cüc ve Me’cüc Hz. Adem’in soyundandır. Arkalarında üç ümmet vardır. Onlardan ölen her-kes mutlaka soyundan geride bin kişi bırakmıştır. Daha fazla bırakan da vardır.”””
İmran b. Husayn (r.a.)’dan Rasülullah (s.a.)’in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: “Nefsimi elinde tutan Allah’a yemin olsun ki, muhakkak ki siz-ler iki yaratıkla berabersiniz. Bunlar kadar çok bulunan bir şey daha olmamıştır. Bunlar Ye’cûc ve Me’dc’dür.’ Yani bunlar çoğunluk bakımından her şeyi geride bırakacaklardır ve insanlardan kat kat fazla olacaklardır.””
Ebu Said el-Hudri şöyle demiştir: Rasülullah (s.a.) azze ve celle kıyamet gününde “Ey Adem!” deyince o da “Buyur, buyur, hayır senin elin-ledir” karşılığını verir. Allah azze ve celle “Soyundan Cehenneme gönderile-cekler’ çıkar” der. Hz. Adem “Ey Rabbim! Cehenneme gönderilecek olanlar ne kadardır?” diye sorar. Allah azze ve celle “Her bin kişiden 999’u” der. Ge-ride bir kişi kalır. Bu durumda küçük çocuklar yaşlanır, hamile olanlar be-beklerini düşürürler. İnsanları sarhoş olarak görürsün. Fakat onlar aslında sarhoş değillerdir. Ancak Allah’ın azabı çok şiddetlidir. Bu durum insanlara çok zor gelir” buyurdu. Orada bulunan sahâb’îler “Ey Allah’ın Rasâlül Her bin kişiden 999’u Cehenneme gidecek ve geride sadece bir kişi mi kala-cak? Bu bir kişi kimdir?” diye sordular. Rasültıllah (s.a.) “Sevinin, sizden bir kişi, Ye’cûc ve Me’cac’den ise bin kişi Cehennemde kalacaktır” cevabını verdi. Sonra “Nefsimi elinde tutan Allah’a yemin olsun, dilerim ki siz, Cennet ehlinin dörtte biri olursunuz”buyurdu. Bunun üzerine bizler tekbir getirdik. Sonra “Nefsimi elinde tutan Allah’a yemin olsun, dilerim ki siz, Cennet ehlinin üçte biri olursunuz” buyurdu. Biz yine tekbir getirdik. Bunun üzerine “Sizler in-sanlar içinde ancak beyaz öküzdeki bir siyah ya da siyah öküzdeki bir beyaz tüy kadarsınız” buyurdu?'” Yani biz İslam ümmeti olarak onlara nispetle bin kişiden ancak bir kişi olacağız.

yecüc mecüc soyu
Onlar Hz. Adem’in Soyundan mıdırlar?

Bu hadisler, onların Hz. Adem’in soyundan olduklarını bize açıkça göstermektedir. Zira hadiste şöyle denilmiştir: “Ey Adem! Zürriyetinden Ce-henneme girecek olanları gönder.” Bildiğimiz kadarıyla bunlar Hz. Adem’in soyundanchr. Ebu Said el-Hudri’nin hadisinde şöyle denilmiştir: ‘Allah azze ve celle “Ey Adem, kalk ve Cehennemlik olanları çıkar” buyurur” Onlar daha sonra Nuh’un soyundan gelmişlerdir. Çünkü Allah azze ve celle, Hz. Nuh’un yeryüzündeki insanlara dair yaptığı bedduasına cevap verdiğini haber vermektedir: “Rabbim!” dedi, ‘yeryüzünde Idıfirlerden hıç kimseyi bırakma!’ “Fakat biz onu ve gemidekileri kurtardık…””””Bizyalnız Nuh’un soyunu kalıcı kıldık.”””
Ye’cüc Ve Me’ciic Türklerdir Bil ki Yecüc ve Me’cüc, Türklerin atası olan Yafes’in soyundandir. Bunlar Türk diye isimlendirilmişlerdir. Çünkü seddin gerisinde bırakılmış-lardir. Eğer Türklerden değillerse onların akrabalaridirlar. Çünkü bunlarda azginlık, fesad ve cüretkarlık vardir.””
Katâde şöyle demiştir: “Bunlar, iki sınıf olup yirmi kabiledir. Zülkar-neyn bunların yirmi birine karşı bir set inşa etti. Bu kabilelerden biri sa-vaşta kaybolmuş olup bunlar da Türklerdir. Diğerleri ise seddin gerisinde kaldılar.”
İbn Merdûye, Süddl yoluyla şu haberi aktarmıştır: “Türk, Ye’dıc ve Me’dıc birliklerinden biridir. Bunlar saldırıya geçtiklerinde Zülkarneyn gelip seddi inşa etti. Bunun üzerine bunlar da seddin dışında kaldılar.” Ye’cuc ve Me’cûc’ün Türkler olduğunu gösteren delillerden biri de bunların özelliklerinin Türklerin özelliklerine benzemesidir. Rasûlullah (s.a.) Ye’dic ve Me’cûc’ün özelliğine dair şöyle buyurmuştur: “Yüzleri düz, gözleri küçük, saçları kırmızı ve sanya çalar haldedir. Her taraftan çıkıp ge-lirler. Yüzleri sanki düz kalkan gibidir.’n361
Bu özellikler Türklerin özellikleridir. Rasulullah (s.a.) şöyle buyur-muştur: “Sizler Türklerle savaşmadıkça kıyamet kopmayacaktır. Onlann gözleri küçük, yüz renkleri kırmızıya çalar, burunları ufak ve yüzleri sanki düz kalkan gibidir.”””


peygamber efendimiz hz muhammed s.a.v hadislerinde bu varlıkların ismi gecmekte yecüc ve mecüc kavimi hazreti mehdi nin cıkışından ve hz isanın sahte mesil deccal öldümesinden sonra ortaya çıkacaktır buna göre sadece rivayetler vardır

Answer ( 1 )

  1. komutan
    0
    2023-07-04T11:42:34+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Yecüc ve Mecüc, İslam inancında geçen bir kavramdır. Yecüc ve Mecüc, Kur’an-ı Kerim’de Sûr’el-Kehf (Mağara Suresi) ve Sûr’el-Enbiya (Peygamberler Suresi) gibi surelerde bahsedilen, kıyamet öncesi ve kıyamet anında ortaya çıkacağına inanılan bir topluluğu ifade eder.

    Yecüc ve Mecüc halkının kim olduğu ve nerede bulundukları konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır. İslam geleneğinde, bu topluluğun büyük bir kavim veya insan grubu olduğu ve Dağ Cebelü’l-Küds (Kudüs Dağı) civarında bir yerde yaşadığı düşünülmektedir. Ancak, kesin bilgiler mevcut değildir ve konuyla ilgili farklı yorumlar bulunmaktadır.

    Yecüc ve Mecüc’ün kıyamet öncesi ve kıyamet anında ortaya çıkacaklarına inanılır. Kıyamet öncesi dönemde, Yecüc ve Mecüc’ün çıkmasıyla ilgili çeşitli olaylar ve belirtiler yaşanacağına inanılır. Bu olaylar, insanlar ve dünya üzerinde büyük bir kaos ve fitne getireceklerine dair anlatımlar içermektedir.

    Ne zaman gelecekleri konusunda ise kesin bir bilgi verilmemiştir. İslam inancında kıyametin zamanı Allah’ın ilmi ve takdiri altındadır. Kıyametin zamanıyla ilgili kesin bir bilgiye sahip olmak mümkün değildir. Dolayısıyla, Yecüc ve Mecüc’ün ne zaman geleceği hakkında da kesin bir tarih vermek mümkün değildir.

    Yecüc ve Mecüc’ün doğası, kimlikleri ve gelecekleri hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte, İslam inancında bu kavramlar, kıyamet öncesi ve kıyamet anında gerçekleşecek olaylarla ilişkilendirilir ve insanlara dikkatli olmaları, iyiliklere yönelmeleri ve kötülüklerden uzak durmaları konusunda bir uyarı niteliği taşır.

    En iyi cevap

Cevapla