Yağmur yağan şu günlerde dua ile ilgili bir hadis

Question

Yağmur yağarken dua etmek ile ilgili bir hadis

Yagmur yagan su gunlerde dua ile ilgili bir hadis

“Müslüman kişi için üç vakit vardır, onlarda dua ederse, sıla-i rahmi kıran ve günah olan bir şey taleb etmedikçe, kendisine mutlaka icabet edilir:

– Namaz için müezzin ezan okurken susuncaya kadar,

– Savaşta iki saf karşılaşınca, Allah aralarında hükmedinceye kadar,

– Yağmur yağarken kesilinceye kadar.” (İbrahim Canan, Kutub-i Sitte Tercüme ve Şerhi, Akçağ Yayınları: 6/524).

Nisan ayına girdik nisan yağmuru bereketlidir
Atalarımız atalarımız nisan yağmurunun hareketinden dolayı suyu toplayıp onunla yıkanirlardi

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 2 )

  1. komutan
    1
    2023-06-20T01:05:45+03:00

    Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur:

    “Duâ, her türlü belâya (musibete) karşı bir kalkandır, Rabbinizin indirdiği belâya karşı bir silahtır ve bir kederi (sıkıntıyı) defeder.” (Tirmizî, Deavât, 1)

    Bu hadis-i şerifte, dua etmenin önemi vurgulanmaktadır. Peygamberimiz, dua etmenin bütün musibetlere ve sıkıntılara karşı bir kalkan olduğunu, Rabbimizin indirdiği belalara karşı bir silah olduğunu ve kederleri defettiğini ifade etmektedir. Bu nedenle, yağmur gibi doğal afetlerle karşılaşıldığında veya herhangi bir sıkıntı, bela veya keder anında, dua etmek ve Allah’a yönelmek büyük bir önem taşır. Dualarımızla Allah’tan yardım, merhamet ve rahmet dilemek, O’nun rızasını kazanmak ve koruması altında olmayı istemek gerekir.

    En iyi cevap
  2. Muhammed Samir
    0
    2025-03-17T21:43:08+03:00

    Yağmur yağarken yapılan duaların kabul olduğuna dair bir hadis bulunmaktadır. Bu hadislerden biri şu şekildedir:

    “Yağmur yağarken dua edin, çünkü o zaman Allah’ın rahmeti daha çoktur.” (Tirmizi, Da’avat, 80)

    Bu hadis, yağmurun bir rahmet olarak kabul edildiği ve bu anlarda yapılan duaların kabul olduğuna işaret eder. Yağmur, Allah’ın nimetlerinden biri olduğu için, bu zamanı dua etmek için değerlendirmek, manevi açıdan önemli bir fırsat olarak görülür.

Cevapla