Wax ve Jole sürmek Orucu Bozar mı

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal
Wax ve Jole surmek Orucu Bozar mi
Bugün berbere gittim traş ettikten sonra biraz masaj yaptıktan ardımdan saçıma jole sürdü ve eline sağlık deyip teşekkür edip ayrıldım. Eve gittim aklıma takıldı jole ve ayro yeten wax gibi kokulu şeyler kullanmak oruca mani mi

Wax ve jöle sürmek oruca zarar vermez orucu bozmaz

Hanefi ve Şafii ye göre Hatta Diyanet fetvasına göre de vücudun haricine yani deriye sürülen merhem türleri ve benzeri şeyler orucu bozmaz Çünkü vücuda yedirilen bir şey değildir vücudun içine bir şey girmiyor Ondan dolayı orucu bozmaz

bu saç olabilir vücudun herhangi bir yer olabilir Dilediğiniz kremi wax ve jöleyi sürebilirsiniz dini herhangi bir sakıncası yoktur

 

BENZER KONULAR:

 

Kolonya sürmek namaza engel midir

Answers ( 1 )

    0
    2021-03-30T06:25:24+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Hanefi ve Şafii mezhebine göre vücudun dış kısmına sürülen jöle, krem tarzı şeyler orucu bozmaz. Çünkü bu maddeler vücudun içine geçmemektedir.

  1. komutan
    0
    2023-06-19T12:42:52+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Oruç tutarken cilt bakım ürünleri olan wax veya jöle gibi maddeleri kullanmanın orucu bozup bozmadığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. İslam dini açısından orucun bozulması veya geçersiz sayılması için belli başlı unsurların gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu unsurlar şunlardır:

    Beslenme veya içme: Oruç tutarken bilerek ve isteyerek ağıza veya boğaza besin veya içecek maddelerin girmesi orucu bozar. Bu nedenle, wax veya jöle gibi cilt bakım ürünlerinin yutulması durumunda orucun geçersiz olacağı kabul edilir.

    İhtiyaç dışı ağıza alma: Oruç tutarken bilerek ve isteyerek ağıza bir şeyin alınması orucu bozar. Bu nedenle, wax veya jöle gibi ürünlerin ağıza sürülmesi ve bu ürünlerin tadının alınması veya yutulması durumunda orucun geçersiz olduğu görüşü yaygındır.

    Ancak, bazı alimler ve dinî otoriteler, dışarıdan sadece cilde temas eden bu tür ürünlerin orucu bozmayacağını ifade eder. Bu görüşe göre, wax veya jöle gibi ürünlerin ağıza veya boğaza girmemesi ve yutulmaması şartıyla oruç geçerli sayılır.

    Bu konuda daha kesin bir hüküm almak veya farklı mezheplere ait fetvaları öğrenmek için yerel bir İslam alimi veya dinî otoriteye danışmanız önemlidir. Herkesin inançlarına ve mezhebine göre farklı yorumlar ve hükümler olabileceğinden, bir dinî otoriteden doğru bilgi almanız uygun olacaktır.

    En iyi cevap

Cevapla