Kayıt Ol

Oturum aç

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Telepati nedir günah mıdır ?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Telepati nedir günah mıdır?

Telepati nedir gunah midir

Karşıma ritüel tarzı şeyler çıkıyordu devamlı. Karşılıklı olarak birbirimizden hoslaniyorduk 4ay konuşmuştuk.Sonra bir çok ilgili bir çok ilgisiz davranıyordu aydan aya değişiyordu.Birde mesafeler olunca ben arkadaş kalalım dedim ve 1ay arkadaş kaldık. Ama tabi ben çoktan aşık olmuştum. Her gece ağlıyorum fln sonra bu ritüelleri inceledim bu kağıda yazilanlarin günah olduğunu telepati olanların günah olmadığı yazıyordu çoğu yerde. Ve bende her gece yatarken o bana aşıkmış gibi düşündüm beni seviyormuş gibi bana devamlı yazıyormuş gibi ama hep Allah’ım bana yazsın hep Allah’ı anarak yaptim. Ya hayata olumlu bakmak gibi bir şey olmuyor mu ? Resmine bakarak onunla konuşuyormusuz gibi yaptım . Kisaca kağıda yazılmayan ip baglanmayan sadece düşünceyle yaptığım bir sey.Her yerde aşık etmek büyüye giriyor diyor eğer öyleyse bilmeden yaptım . Bu ise kalkismadan önce ztn benden hoslaniyordu . Ve 1-2ay sonra beni sevdigiyle ilgili dönut aldm. Şimdi diyorum noldu ne değişti diyor ki kafa yapımızın uyustugunu düşündüm. Mesafelerin engel olamayacağını düşündüm ve artık sana karşı böyleyim diyor . Sizce bu yaptigim telepatinin bir sonucu mu oldu yoksa o 1aylik sürede gercekten beni istemismidir?Ben şimdi günaha girmiş oluyormuyum ztn benden hoşlanan biriydi. Ve eğer öyleyse çok pişmanım ve onada söylemeyi düşünüyorum. Napicam bir şey söyleyin.

Cevap:

İnsanın kendi kendine sadece düşünmüş olması ritüele girmez. Ritüel farklıdır, insanın sadece düşünmüş olması farklı şeylerdir. Kişi düşüncelerinden sorumlu değildir. Fakat İslam’da sevgililik kavramı yoktur. Bunu bilmenizi isterim.

Benzeri konular:

Answers ( 2 )

    0
    2022-11-03T11:19:27+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İnsanın sadece düşünmüş olması, düşünme ile beraber herhangi bir eylem yapmaması kendisini sorumlu tutmaz. Telepati, telekinezi, hipnoz gibi işlemler sihir değildir. Tekniğini öğrenen ve kabiliyetli olan kimseler yapabilirler. Kötüye kullanılmadığı sürece, öğrenmekte ve helal ve faydalı bir alanda kullanmakta sakınca yoktur.

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, doğaüstü güçlere veya telepati gibi olağandışı yeteneklere sahip olmanın mümkün olduğunu kabul etmez. Telepati, düşüncelerin veya duyguların doğrudan zihinden zihne aktarılması olarak tanımlanır. İslam’da, telepati veya benzeri doğaüstü güçlerin varlığına dair kesin bir hüküm bulunmamaktadır. Bu nedenle, İslam dinine göre telepati yapmak veya telepatiye inanmak, özellikle dini bir günah olarak kabul edilmez.

    İslam’da, insanların Allah’ın yaratıkları olduğu ve belirli sınırlamalara tabi oldukları vurgulanır. İslam dini, gerçeklikle ilgili bilgi ve tecrübelerin çoğunun gözlem, akıl ve doğal yollarla elde edilebileceğini öğretir. Dolayısıyla, doğaüstü yeteneklerin veya telepati gibi olağandışı fenomenlerin dini pratiğe veya ahlaki sorumluluklara etkisi veya günah olup olmadığı konusunda kesin bir hüküm bulunmamaktadır.

    İslam dininde, müminlerin Allah’a yönelmeleri, O’na ibadet etmeleri, doğru ve dürüst olmaları, ahlaki değerlere uygun davranmaları ve insanlar arasında adaleti sağlamaları önemlidir. Bu çerçevede, telepati veya benzeri doğaüstü yeteneklerin varlığı veya kullanımı, dini sorumluluklar ve ahlaki değerler bağlamında ele alınmaz.

    Ancak, dini kaynaklarda okültizm, büyücülük, sihir veya benzeri uygulamaların yasaklandığı belirtilir. İslam’da, geleceği tahmin etme, geleceği kontrol etme veya başkalarının düşüncelerini okuma gibi güçlere sahip olduğunu iddia eden kişiler veya uygulamalar genellikle dini açıdan sakıncalı olarak kabul edilir.

    Sonuç olarak, telepati veya benzeri olağandışı yeteneklerin İslam dini açısından doğrudan bir değerlendirme yapılmaz. Ancak, İslam’ın temel öğretileri olan ahlaki değerlere, dürüstlük ilkesine ve doğal yollarla bilgi edinme prensiplerine uygunluk açısından değerlendirilmelidir

    En iyi cevap

Cevapla