Prp orucu bozar mı

Question

Oruçlu iken prp yaptırmak

Prp orucu bozar mi

Hayırlı akşamlar hocam yaklaşık 10 yıldır saç dökülmesi problemi yaşıyorum. Saç ektirmeye karar verdim. Ramazan ayında randevum var. Bir insan oruçlu iken prp tedavisi yaptırabilir mi?


Prp yani saç ekimi orucu bozmaz şafi mezhebine göre

Hanefi mezhebine göre saç ekimi orucu bozar çünkü Hanefi mezhebine göre vücuda giren her şey orucu bozar temkinli olunmalıdır.

Şafii mezhebine göre iğne ve prp denilen saç ekim işlemi orucu bozmaz, taklit edilebilir caizdir.

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 5 )

    1
    2021-04-12T21:52:11+03:00

    Prp tedavisi yani saç ekimi işleminde Hanefi ve Şafii mezhebine göre orucu bozmamaktadır. Çünkü plazmayı kafa derisine enjekte etmekle oruç bozulmamaktadır. Çünkü bu tedavi yeme içme gibi değildir. Prp işlemlerinde kafaya enjekte edilen saç veya iğne vitamin niyeti ile yapılmamaktadır.

    En iyi cevap
    1
    2022-04-13T00:00:01+03:00

    Tedavi amaçlı dize yapılan PRP

    Tedavi amaçla dize uygulanan PRP orucu bozar mı (saç prp si ile ilgili cevaplar var ama diz ile ilgili yok)
    acil yanıt rica ederim

      1
      2022-04-13T01:14:19+03:00

      Tamamen tedavi amaçlı iğne kullanmak orucu bozmaz. oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.

    1
    2022-04-13T00:46:39+03:00

    Prp ve Kaan almak orucumu bozar mi ?

    Benim sac kiranim var ve şuan prp uygulama yaptırmak istiyorum ama niyetliyim de orucumu bozar mi ?

    1
    2023-03-23T14:11:26+03:00

    Kan almak vücuda direnç verdiği için oruç bozulur. Beslenme, gıda alma kapsamına girdiği için orucu bozar.

  1. PRP (Platelet Rich Plasma) tedavisi, genellikle kan alınıp, plazma kısmının ayrıştırılarak vücuda enjekte edilmesi işlemidir. Oruçla ilgili olarak, PRP tedavisinin orucu bozup bozmadığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.

    Oruç, yeme içme gibi bedensel ihtiyaçların yerine getirilmesinden kaçınılmasını gerektirir. Ancak PRP tedavisinde, genellikle vücuda herhangi bir besin maddesi verilmez; sadece kan alınıp, plazma kısmı tekrar vücuda enjekte edilir. Bu durumda, PRP tedavisinin orucu bozmadığı söylenebilir. Fakat yine de bu konuda bir uzman veya dini otoriteye danışmak, kişinin inançlarına uygun bir cevap alması açısından önemlidir.

    Sonuç olarak, PRP tedavisinin orucu bozmadığı genel bir kanaat olsa da, kişisel tercihler ve dini hassasiyetler dikkate alınarak daha spesifik bir görüş almak faydalı olabilir.

Cevapla