Share
Pişmanım.. kimse bana inanmıyor
Question
S.a..ben 32 yaşında 2 çocuk annesi bı kadınım..bı hata yaptım evlikyken biri ile 4 yıl kadar sadece sosyal medyada görüşmelerim oldu.. eşime detaylı olmasada söyledim..oda arastirarak çok detay öğrendi..çok yalan konuştum çünkü çok korktum..hayatımda ilk defa bı yanlış yaptim çok pişmanım..bu süre zarfında annemi kaybettim..babamla ciddi sorunlarim var şuan ne eşim ne babam beni istemiyor..eşimi çok seviyorum oda seviyo bundan eminim..ama onu bir türlü hiç bişe inandiramiuorum. Her bıse öğrendiğinde bana şiddet uyguladı..artı bir buçuk yıldır hergun sozlu şiddetine hakaretlerini maruz kalıyorum..o kişiyle gorustumu dusunuyo..zamanına. Bile inanmiyo.versgim cvplar ona yalan geliyo..ben evden çıkamıyorum 4 duvar arasında itilip kaliilarak hakaretlerle yaşıyorum..bunlar olurken ve ben hata yapmadan öncede dahil eşimi defalarca sosyal medyada yakaladım 3.5 günlük şeylerle seninkini bir tutma diyo bana çok yüzüme vuruyo..geçmişle güven verilmez diyorum hep supe telim çalsa o şekilde takipte gecmismi herseyimi inceler..Allah dan korkmuyomusun diyorum yanlışım ortaya çıkarıp yüzüme vururken bunun vebalini odeyemezsin diyorum..bir buçuk yıldır sabrediyorurm gözümün yaşı dinmedi eziyet hakeret kovma dayanamıyorum ..siginacak kimsem yok Allah’tan başka tek çocuğum annem gitti öldü yetim kaldım şimdide baabm sırt çevirdi bı cikmazdayim hiç bisekilde eşimi ikna edemiyorum başka hatam sakladigim yok diyorum ama ikna olmuyor..kızım var 3 yaşında onu bile o görüştüğüm kisiden diyo..çok zordayim dualarınıza ihtiyacım var ben kötü bininsan dglm .çok pişmanım.. teşekkür ederim
Answers ( 2 )
Kaybolan güvenin tekrardan kazanılması biraz uzun sürer. Siz davranışlarınıza, hal ve hareketlerinizle, tavrınızla kısacası hayatınızda bir daha asla bu kötü olan davranışınızdan uzak olmanız gerekmektedir. İnsanlar öyle güvenmelidir ki, akıllarında asla kötü fiili kişinin yaptığını geçirmemelidirler. Aslında işin aslı Allah’ı razı etmektir. Allah (cc) razı olursa insanlar da razı olur.
Çok zor bir dönemden geçtiğin çok belli… ve yaşadığın pişmanlık da çok derin. Öncelikle, seninle empati kurmak istiyorum: hata yapmış olmak, insan olmanın bir parçası. Herkes hata yapabilir; önemli olan onu fark edip, sorumluluğunu almak ve değiştirmek istemektir — sen bunu açıkça yapıyorsun.
Ama anlattıklarının içinde çok ciddi bir şiddet durumu da var. Eşinin seni her gün fiziksel ya da psikolojik olarak şiddete maruz bırakması asla kabul edilebilir bir şey değil. Ne kadar suçlu hissedersen hisset, kimsenin sana şiddet uygulama hakkı yok.
Bu durumda hem duygusal olarak destek alman hem de fiziksel olarak güvende olman çok önemli.
İstersen şu konuda birlikte düşünebiliriz:
Şu anda fiziksel olarak güvende misin? Eğer değilsen, önce güvenli bir yerde olman gerek. Türkiye’de kadınlar için 183 Sosyal Destek Hattı veya ALO 155 (Polis) hattı gibi acil destek hatları var.
Bir Kadın Destek Merkezi (KADES) uygulamasını da telefonuna indirebilirsin. Acil durumda tek tuşla yardım almanı sağlar.
Ayrıca bir psikolojik danışman veya terapist ile konuşmak, hem bu suçluluk hissini hem de yeniden güven kurma sürecini sağlıklı bir şekilde yönetmene yardımcı olabilir.
Evliliğini kurtarmak istiyorsan bu süreçte hem senin hem eşinin profesyonel destek alması gerekir — özellikle de bir aile terapisti veya evlilik danışmanı aracılığıyla. Ama şiddet devam ettiği sürece sağlıklı bir iletişim mümkün değil.