Namazda fatihadan önce okunan dua

Question

Namazda fatihadan önce okunan dua

atiha suresinden önce okunacak dua

Namaza başlamadan önce niyet edip ellerimizi bağladıtan sonra subhaneke duasını okuruz Sübhaneke Duası

سُبْحَانَكَ اَللّٰهُمَّ وَبِحَمْدِكَ وَتَبَارَكَ اسْمُكَ وَتَعَالٰى جَدُّكَ (وَجَلَّ ثَنَآئُكَ) وَلاَ اِلٰهَ غَيْرُكَ Sübhaneke Duası Okunuşu

Subhânekellâhumme ve bi hamdik ve tebârekesmuk ve teâlâ cedduk (ve celle senâuk *) ve lâ ilâhe ğayruk. Sübhaneke Duası Anlamı

Allah’ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka ilah yoktur.

* Sübhâneke duası, sadece Cenaze namazında parantez içindeki “Ve celle senâük”cümlesi ile beraber okunur.
şafiiler ise veccehtu duasını okurlar.

About Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Follow Me

Answers ( 3 )

    0
    2021-07-12T20:52:45+03:00

    Namaz kılacağımız zaman iftitah tekbiri aldıktan sonra Fatiha Suresi okunmadan önce subhaneke duasını okuruz. Subhaneke duasının okunuşu şu şekildedir:

    Subhânekellâhumme ve bi hamdik ve tebârekesmuk ve teâlâ cedduk (ve celle senâuk) ve lâ ilâhe ğayruk.

    Parantez içinde olan cümle sadece cenaze namazı kılınırken okunur.

     

    0
    2023-05-27T06:56:59+03:00

    İslami namazlarda, Fatiha Suresi’nin (Kur’an’ın Açılış Suresi) okunması önemli bir unsurdur ve namazın her rekatında (rak’ah) okunmalıdır. Açılış tekbirinden (“Allahu Ekber”) sonra ve diğer ek okumalardan önce okunur.

    Farz namazlarda (Farz) Fatiha’dan önce okunması gereken özel bir dua veya kıraat yoktur. Fatiha Suresi, açılış tekbirinden hemen sonra okunur ve namazın açılışı olarak hizmet eder.

    Ancak bazı nafile namazlarda (sünnet veya nafile namazlar) Fatiha suresinden önce ek dua veya dua okumak caizdir. Bu ek dualar, bireysel tercihe ve kılınan nafile namaza göre değişiklik gösterebilir.

    Unutulmamalıdır ki, nafile namazlarda Fatiha Suresi’nden önce ek dualar veya dualar okunması caiz olmakla birlikte, gerekli veya zorunlu bir uygulama değildir. Fatiha Suresi’nin okunması, namazın her bir ünitesinin temel ve gerekli kısmı olmaya devam etmektedir.

    Her zaman olduğu gibi, bilgili alimlerden veya İslami öğretiler konusunda bilgili kişilerden rehberlik istemek, farklı dua bağlamlarında dualar ve okunuşlar hakkında daha spesifik tavsiyeler ve tavsiyeler sağlayabilir.

    Best answer
  1. Muhammed Samir
    0
    2025-04-13T18:34:11+03:00

    Namazda Fatiha suresinden önce okunan dua, “Eûzü billahimineşşeytani racim” duasıdır. Bu dua, namaza başlamadan önce şeytandan korunmak amacıyla okunur. Türkçesi şu şekildedir:

    “Eûzü billahimineşşeytani racim”
    “Ben, kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım.”

    Bu dua, özellikle Fatiha suresini okumadan önce okunur ve namazda rahat bir konsantrasyon sağlamak için önemli bir adımdır.

Leave an answer