
Selamunaleyküm benim bir sorum olacaktı eşcinsellik elbette günahtır be ahlaksızlıktır peki biz eşcinsellere nasıl davranmalıyız dışlamalı mıyız yoksa herkese nasıl davranıyorsak öyle mi davranmalıyız
Evet, bir Müslüman ateiste ve eşcinsele kötü bakar, Allah’ı inkar etmenin ve cinsel sapıklığın kötü olduğuna inanır, böyle düşünür, bu inanç ve düşüncesini savunur, çocuklarını da bu anlayış içinde eğitir.Çünkü Allah cc Kuranı Kerimde nasıl davranmamız gerektiğini anlatıyor şöyle buyuruyor “
80- Hani Lut kavmine şöyle demişti: ‘Sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasız-çirkinliği mi yapıyorsunuz?
81- ‘Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz.’
82- Kavminin cevabı: ‘Bunları yurdunuzdan sürüp çıkarın, çünkü bunlar çokça temizlenen insanlarmış!’ demekten başka olmadı.
83- Bunun üzerine biz, karısı dışında onu ve ailesini kurtardık; o (karısı) ise (helake uğrayanlar arasında) geride kalanlardandı.
84- Ve onların üzerine bir (azab) sağanağı yağdırdık. Suçlu-günahkarların uğradıkları sona bir bak işte
Answer ( 1 )
Ve aleyküm selam. Sorunuz son derece önemli ve dikkatle ele alınması gereken bir konudur. Evet, İslam’da eşcinsellik haramdır ve Kur’an-ı Kerim’de Lut kavmi kıssasıyla bu durum açıkça kınanmıştır (bkz. Araf Suresi, 80-84). Ancak bu günahın bireysel bir fiil olduğunu ve bir kişinin eşcinsel eğilimleriyle nasıl bir hayat sürdüğünü bizim bilmediğimizi unutmamamız gerekir. İslam’ın öğretilerine göre günahı işleyen kişiden ziyade günahın kendisini reddetmek esastır.
Şimdi, Müslümanların eşcinsellere karşı yaklaşımıyla ilgili bazı temel noktaları ele alalım:
1. Adaletli ve Merhametli Olmak
Bir Müslüman, tüm insanlara karşı adaletli, merhametli ve saygılı olmakla yükümlüdür. Nisa Suresi 135. ayette şöyle buyrulur:
Bu, eşcinseller de dahil olmak üzere herkese temel insan hakları ve onuruyla yaklaşmamız gerektiğini gösterir. Kimseyi aşağılamak, hakaret etmek ya da dışlamak İslam ahlakına aykırıdır.
2. Günah ve Günahkârı Ayırmak
Eşcinsellik İslam’a göre günah olsa da, bir kişiyi tamamen günahıyla tanımlamak doğru değildir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), günah işleyenlere nasihat ederken onları kazanmayı hedeflemiş, dışlayıcı bir tutum benimsememiştir. Hatta bir hadiste şöyle buyurmuştur:
Bu yaklaşım, insanları İslam’ın rahmet ve hikmetine yakınlaştırmanın yollarından biridir.
3. Davranış Biçimi
4. Lanetleme Meselesi
Kur’an’da Lut kavminin lanetlendiği açıkça belirtilmiştir; ancak bu genel bir ahlaksızlık ve haddi aşma durumunu kapsamaktadır. Bugün bireyler hakkında kesin hüküm vermek bizim haddimiz değildir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
Bu, kimseyi bireysel olarak lanetlemememiz gerektiğini gösterir.
5. Dua ve Empati
Bir Müslüman, günah işleyen birini gördüğünde onun için hidayet dilemeli ve kendisi için de Allah’tan yardım istemelidir. Çünkü hiçbirimiz hatadan münezzeh değiliz.
Sonuç olarak, bir Müslüman olarak eşcinsellere karşı yaklaşımımız İslam’ın adalet, merhamet ve hikmet prensiplerine uygun olmalıdır. Bu insanları dışlamak veya kötülemek yerine, İslam’ın güzelliklerini anlatmaya çalışmalı ve doğru olanı güzel bir üslupla göstermeliyiz. Allah hidayet edici ve bağışlayıcıdır. Bizler de O’nun rahmetinden ümit kesmemeli, insanlara bu umudu taşımaya çalışmalıyız.