Kur’an’da Cennetlikler Ve Cehennemlikler Nasıl Anlatılır?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Kuranda cennetlikler ve  Cehennemliklerin özellikleri

Kuranda Cennetlikler Ve Cehennemlikler Nasil Anlatilir

Kur’an-ı Kerim’de Allah, müminlerin kurtuluşa erdiklerini müjdeleyerek,Odanın özelliklerini de şöyle zikretmektedir: “ Müminler, namazlarında kuşu ( derin bir saygı)  içerisinde olanlar, anlamsız ve yararsız şeylerden uzak duranlar, zekatı verenler, iffetlerini koruyanlar, emanete ve verdikleri sözlere Sadakat gösterenler, namazlarında devamlı olanlardır. Bu sayılan özelliklere sahip müminlerin ahiretteki yerleride Firdevs Cennetleri olarak ifade edilir ve Müminler burada sadece Allah’a ve onun vahiyle bildirdiklerine iman eden kişiler olarak değil de inançlarıyla tutarlı bir şekilde yaşayan inananlar olarak zikretmesi çok dikkat çekicidir.

Cennet hayatı kur’an-ı Kerim’in farklı yerlerinde tasvir edilir. Cennete girmeye hak kazananlar, nimetlerle dolu cennetlerde Allah’a en yakın olanlardır. Mücevherlerle işlenmiş tahtlar üzerine kurulup karşılıklı olarak otururlar. Cennetliklerin etrafında onlara hizmet sunan gençler dolaşır. Cennet kaynağından kendilerine sunulan içecekten ne başları ağrır ne de sarhoş olurlar. Cennetliklere beğendikleri meyveler ve kuş etleri ikram edilir. Cennette ne boş söz işitilir Ne de günaha sokacak bir şey vardır.  Allah, cennetliklere tertemiz eşler lütfeder. cennetliklere maddi mükafatlar ile birlikte manevi mükafatlar da verilir ki, en büyük mükafat Allah’ın görülmesidir.

Kur’an-ı Kerim’de inkârcı ve münafıkların dünyada yaptıklarına karşılık olarak ahiretteki yurtlarının Cehennem olacağı haber verilmektedir. cehennemdeki Hayat ise kur’an-ı Kerim’de şöyle tasvir edilir: Cehennemlikler içlerine işleyen bir ateş ve kaynar su içinde, serin ve rahatlatıcı olmayan kapkara bir duman gölgesindedirler.  cehennemde Zakkum ağacından diyerek susamış develerin içişi ile Kaynar sudan içeceklerdir.  Allah inkarcılara rahmet etmeyecek ve onları kendinden uzak tutacaktır.

Cehennem hayatı kafir ve münafıklar için ebedi iken, günahkar müminler için geçicidir. Cennet ise sadece müminler için hazırlanmıştır de Oradaki hayat ebedidir. duyularımızla algılamamız mümkün olmadığı için, cennet ve cehennem hayatı, insanların en sevdiği ve en çok ızdırap hissettikleri şeylerle tasvir edilir. ancak unutulmamalıdır ki Ahiret hayatı dünya hayatı ile aynı değildir.  Diyanet

BENZER KONULAR:

Ashab-ı Cennet Ne Demek? Kısaca

Answer ( 1 )

    1
    2022-08-24T16:31:25+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Kur’an’da cennetlikler ve cehennemliklerden çok sık bahsedilir. Cennet hayatı kur’an-ı Kerim’in farklı yerlerinde tasvir edilir. Cennete girmeye hak kazananlar, nimetlerle dolu cennetlerde Allah’a en yakın olanlardır. Mücevherlerle işlenmiş tahtlar üzerine kurulup karşılıklı olarak otururlar. Cennetliklerin etrafında onlara hizmet sunan gençler dolaşır. Cehennem hayatı kafir ve münafıklar için ebedi iken, günahkar müminler için geçicidir. Cennet ise sadece müminler için hazırlanmıştır de Oradaki hayat ebedidir.

    En iyi cevap

Cevapla