Kunut duası yerine ne okunur

Question

Vitir namazında kunut duası yerine okunacak dua

Vitir namazinda kunut duasi yerine okunacak dua

hocam vitir namazı kılarken 2. rekatta tekbir getirdikten sonra uzun dua var onu ezbere tam bilmiyorum onun yerine 3 defa ihlas okusam kabul olur mu . bu namazlarda da geçerli bazı duaları ezbere tam bilmiyorum karıştırıyorum subhaneke fatiha 3 ihlas okusam kıldıgım namaz kabul olur mu?

BENZER KONULAR:

Answers ( 2 )

    1
    2021-10-14T19:23:26+03:00

    Hanefi mezhebine göre vitir namazının üçüncü rekatında Fatiha ve zammı süreden sonra tekrar tekbir alınıp eller bağlandıktan sonra kunut duası okunması gerekmektedir. Kişinin kunut dualarını okuması gerekir. Fakat kişi bilmiyor ise; öğrenene kadar Rabbena Atina ve Rabbenağfirli dualarını okuyabilir.

    En iyi cevap
  1. Kunut duası, namazda özellikle vitir namazı sonrasında okunan bir duadır. Ancak, eğer Kunut duası yerine başka bir dua okumak isteniyorsa, genel olarak şöyle bir alternatif kullanılabilir:

    Allahümme inni es’elüke bi-rahmetike’l-letyi vüsî’at külli şey’in: “Allah’ım, her şeyi kuşatan rahmetinle sana yalvarıyorum.”

    Bunun dışında, herhangi bir tesbih, zikir veya Kuran’dan bir ayet de okunabilir. Önemli olan, kalpten samimiyetle yapılan dua ve Allah’a yönelmektir.

Cevapla