Kına abdeste engel midir ?

Question

Kina abdeste engel midir 1

Kına sürmek abdeste engel midir ?

Selâmün aleyküm. Kına sürmek abdest almaya engel midir ?
Ve kına sürmenin dinimizde yeri nedir bilgi verir misiniz ?
Şimdiden teşekkürler, Allah (c.c.) razı olsun.


Ve aleykumusselam

Kına abdest ve gusül abdestine engel değildir
Çünkü kına deri üzerinde herhangi bir tabaka bırakmaz derinin içine işler
Kına yakmak Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem döneminde vardı kadınlar için tavsiye buyurmuştur

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 2 )

  1. komutan
    1
    2023-06-20T14:26:58+03:00

    Kına, genellikle özel etkinliklerde veya kutlamalarda kullanılan bir süsleme maddesidir. Kına kullanmak, abdestin geçerliliğini veya gusül abdestinin alınmasını engellemez. Kına, abdestin alınması veya gusül abdestinin tamamlanması için bir engel değildir.

    Ancak, abdest alırken veya gusül abdesti alırken kınayı vücudunuzun temizlenmesi gereken bölgelerine sürmemeye dikkat etmelisiniz. Suyun o bölgelere tam olarak ulaşması ve temizlenmesi önemlidir. Eğer kınayı sürdüğünüz bölge suyun geçmesine engel oluyorsa, o bölgenin temizlenmesi için kınayı temizlemeniz veya çıkartmanız gerekebilir.

    Bununla birlikte, abdest almak veya gusül abdesti almak için vücudunuzun tamamen temizlenmesi gerektiği unutulmamalıdır. Kınanın abdestin geçerliliğini etkilememesi için, abdestin hükümlerine uygun şekilde vücudunuzun tümünü suyla yıkamanız önemlidir.

    Yine de, dinî konularda daha kesin bilgi almak için yerel dini otoritelerden veya alimlerden rehberlik almanızda fayda vardır.

    En iyi cevap
  2. Kına, abdeste engel teşkil etmez. Çünkü kına, cilt üzerinde bir katman oluşturur ve bu katman, suyun cilde ulaşmasını engellemez. Abdest alırken suyun ciltle temas etmesi gerektiği için kına sürülmüş bölgelere suyun değmesi gerekir. Eğer kına çok kalın bir tabaka halinde sürülmüşse ve bu, suyun cilde ulaşmasını engelliyorsa, o bölgeyi yıkamak yerine, kınalı bölgeyi ıslatmak yeterli olur. Ancak kına sürdükten sonra abdest almakta herhangi bir sakınca yoktur.

Cevapla