Gusülde hata yaparsak ne olur

Question

Gusül sünnetin de hata yaprsak ne olur

Ben gusül de 3 kere sağıma soluma ve başımı yıkadım.Sonra böyle değildi deyip 3 kere başımı sağımı ve solumu yıkadım ne olur???


Gusül sünnetin de hata yaprsak ne olur

Ben gusül de 3 kere sağıma soluma ve başımı yıkadım.Sonra böyle değildi deyip 3 kere başımı sağımı ve solumu yıkadım ne olur???

Guslün farzlarında 3 kere sağa 3 kere sola gibi bir durum söz konusu değildir bu şeyler sünnettir ve guslu bozmaz. Güslün farzları ağızın içini yıkamak, burunun içini yıkamak,(Buraya kadar sadece hanefi mezhebinde) ve vucudün her yerini yıkamak. Sadece farzı yapsan her yerini ıslatsan guslün kabul olur. Sünnetiyle yapmak daha sevap olur ama böyle vesvese anlarında sadece farzları yaptığınıza eminseniz tekrar almayın suyu israf etmeyin.


Dört mezhebe göre abdest nasıl alınır

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 2 )

    0
    2021-02-25T08:02:04+03:00

    Gusül sırasında meshi yanlış yapmak

    Hocam bugün ve dün gusül almak zorunda kaldım ve gusül sırasında sağ kol , sol koldan sonra başa mesh yapıyoruzya, işte o kısımda dün sol elimle başa mesh yaptım galiba aynı şey bugünde oldu bugün sağ elle yaptım ama sol el miydi gibime geliyor hocam sorum şu gusül esnasında sağ elle değilde sol elle başa mesh yaparsak gusülümüz kabul olur mu Allah kabul eder mi yani açıklarmısınız ?

  1. Gusülde yapılan bir hata, namaz gibi ibadetlerin geçerliliğini etkileyebilir. Gusül, belirli bir temizlik amacı taşıyan bir ibadet olduğu için, hatalı bir şekilde yapılması, o temizlik durumunun geçersiz olmasına yol açabilir. Gusülde yapılabilecek başlıca hatalar şunlar olabilir:

    Bütün bedenin yıkanmaması: Gusülde vücutta suyun ulaşması gereken tüm bölgelere, özellikle vücudun iç kısımlarına (kulak içi, burun deliği, tırnak altları) suyun ulaşmaması, gusülün geçerliliğini bozabilir.

    Sırasıyla yapılmaması: Gusülün belirli bir sırası vardır. Örneğin, önce eller, sonra ağız ve burun temizliği yapılmalı, ardından baş ve vücut yıkanmalıdır. Bu sıranın bozulması, gusülün geçersiz olmasına neden olabilir.

    Ağız ve burun temizliğinin unutulması: Gusülde ağız ve burnun temizliği de önemlidir. Bu adım atlanırsa, gusül geçerli sayılmaz.

    Niyetin eksik olması: Gusüle niyet edilmesi gerekir. Eğer niyet edilmeden gusül alınırsa, bu temizlik geçerli sayılmaz.

    Eğer gusülde bir hata yapıldığından şüphe duyuluyorsa, yeniden gusül alınması gerekecektir. Gusülün doğru yapılması, ibadetlerin kabulü açısından oldukça önemlidir.

Cevapla