Paylaş
Kerehat Vaktinde kılınan namz kabul olur mu
Question
Kerehat Vaktinde kılınan namz kabul olur mu

Sabah namazının kazası öğleye 40 dakika kala kılınırsa kabul olurmu?
BENZER KONULAR:
Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.
Kerehat Vaktinde kılınan namz kabul olur mu

Sabah namazının kazası öğleye 40 dakika kala kılınırsa kabul olurmu?
BENZER KONULAR:
Answers ( 2 )
İslam’da kerehat vakitlerinde kılınan namazlar da kabul olur. Kerehat vakitleri, namazın hoş karşılanmayan veya mekruh sayılan zaman dilimleridir. Bu vakitlerde namaz kılmak, sevap açısından önerilmese de, kılınan namazlar geçerlidir ve kabul edilir.
Kerehat vakitleri, özellikle güneşin doğuşu ve batışı arasındaki zaman dilimi olarak bilinen “makruh saatler”dir. Bu saatlerde namaz kılmak, bazı hadislerde mekruh olduğu ifade edilse de, namazın geçerliliğini etkilemez. Yani, kerehat vakitlerinde kılınan namazlar, farz, sünnet veya nafile namazlar olsun, kabul edilir ve sevap kazandırır.
Ancak, İslam dininde müminlere, namazı mümkün olan en erken vakitte ve sünnete uygun olarak kılmaları önerilir. Bunun için tercih edilen zaman dilimleri, namaz vakitlerinin girmesiyle başlayan ilk süreçlerdir. Bu şekilde namazın en fazla sevap ve bereketle kılınacağı düşünülür.
Kerehat vakitlerinde namaz kılmak, sadece sevap açısından daha az tercih edilen bir durumdur. Bu nedenle, müminler namazlarını mümkün olduğunca mekruh vakitlerden kaçınarak, mümkün olan en uygun zamanda kılmaya özen göstermelidir. Ancak kerehat vakitlerinde kılınan namazlar, yine de geçerli kabul edilir ve kişi namazı tamamlamış olur.
Kerehat vakti, güneşin doğuşu, batışı ve güneşin zirve noktasında (öğle vakti) olduğu anlar gibi, namaz kılmanın mekruh olduğu zaman dilimlerine denir. Bu vakitlerde yapılan nafile namazlar, genellikle kabul edilmez ya da mekruh kabul edilir. Ancak farz namazlar bu vakitlerde kılınabilir.
Kerehat vaktinde kılınan namazların kabul edilmesiyle ilgili kesin bir hadis bulunmamaktadır. Ancak İslam alimlerinin büyük çoğunluğu, bu vakitlerde yapılan nafile namazların mekruh olduğuna karar vermiştir. Kılınacak namazın farz veya vacip olması durumunda ise zamanın mekruh olmasının bir etkisi yoktur.
Eğer daha fazla detaylı bilgi istersen, belirli bir konuya dair sorular sormaktan çekinme!