İncil ne demek? Kısaca

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

İncil Nedir?
İncil Hakkında Kısa bilgiler
İncil Ne Anlama Gelir

Incil ne demek

Hz. İsa’ya verilen ilâhî ve Kutsal Kitâbın Kur’ân-ı Kerim’deki ismidir. İncil kelimesi; iyi haber ve müjde anlamına gelir. Latinceye: “Evangelium” olarak geçmiştir. Hristiyan dünyasında genel kabul gören; Matta, Markos, Luka ve Yuhanna incillerinden başka; Barnaba İncili ve Saint Thomas İncili de meşhur İncil metinleridir. (İ.U.)

Havariler, va’zlarında ve göndermiş oldukları mektuplarda, Hz. İsa’nın hayatını ve sözlerini nakletmişlerdir. Hz. İsa’nın öğretilerini yazan pek çok risale yazılmıştır. Miladî 325 yılında toplanan İznik Konsülü’nün kararıyla incelemeye tabi tutulan bu risalelerden, yeni ahdi (Ahd-i Cedîd) oluşturan dört kitap seçilmiştir. Bunlar Matta, Markos, Luka ve Yuhanna’dır.

Bu incillere çeşitli din, kültür ve felsefelerden pek çok şey girmiştir. Bununla birlikte, bu incillerde Hz. İsa’nın öğütleri, güzel sözleri ve prensipleri de bulunmaktadır.

Diyanet dini kavramlar sözlüğü

Benzer Konular:

Answers ( 2 )

    0
    2022-05-04T10:54:26+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İncil (Ahd-i Cedit)

    İncil’in de Tevrat gibi asıl ve sahih bir nüshası yoktur. Bugün Hristiyanların elinde bulunan ve “Ahd-i Cedit” adını taşıyan kitaplar, Hz. İsa’ya Allah tarafından gönderilen İncil değildir. Hz. İsa’dan çok sonra değişik kimseler tarafından yazılmış kitaplardır. Halen, Hristiyanlarca İncil olduğu kabul edilen dört ayrı İncil nüshası, birbirini tutmamakta, birinde bulunan bahisler diğerinde yer almamaktadır. Bilindiği üzere Luka, Matta, Yuhanna ve Markos isimli şahısların yazdığı dört İncil vardır. Bunların dışında daha pek çok İncil ortaya atılmışsa da, Milâdî 325 yılında İznik’te toplanan ruhanî meclis tarafından diğerleri yakılmış, sadece bu dört tanesi bırakılmıştır.

    Ancak Kur’ân-ı Kerim, Allah tarafından peygamberimize indirildiği gibi korunmuş ve ondan da bize tevatür yoluyla gelmiştir. Bugün elde mevcut yegâne semavî kitap, Kur’ân-ı Kerim’dir ve kıyamete kadar da, hiç bir değişikliğe uğramadan devam edecektir. Biz müslümanlar, Allah’ın Kur’ân-ı Kerim’den önce Tevrat, İncil ve Zebur adlı büyük kitaplar ile bazı sahifeler indirmiş olduğuna iman ederiz. Ancak bugün, elde bulunan bu isimlerdeki kitapların, bütünüyle ilâhî kitap olduğunu kabul etmeyiz, çünkü bunlar tahrif edilmişlerdir.

    0
    2022-05-27T12:13:42+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Hocam ben internetten sadece 1,2 tane İncil ayeti okudum başka kutsal kitaplarında ayetlerini okudum gunahmidir

    BAŞKA BIR DININ KITABINI OKURSAK DINDEN CIKARMIYIZ

      0
      2022-05-31T08:49:12+03:00

      Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

      Bildir
      İptal

      Sevgili kardeşim; Kur’an-ı Kerim tüm insanlık için inmiştir. Bizlerin bile isteyerek İncil veya Tevrat okuması doğru değildir. İncil okuyan birisi içindeki hurafelere veya İslam’la taban tabana zıt olan maddelere iman etmediği müddetçe dinden çıkmaz. Fakat Rasulullah (sav) bizi bu durumdan sakındırmıştır.

      Bir rivayete göre Hz. Ömer (ra) Ehl-i kitaptan aldığı bir kitabı getirip Hz. Peygamber (a.s.m)’e okuyunca çok kızdı ve şöyle dedi:

       

      “Ey Hattab’ın oğlu! Bu ne şaşkınlık? Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki, ben size bembeyaz, dupduru tertemiz bir hakikatle geldim. Ehl-i kitaptan bir şey sormayın. Çünkü, size söyleyecekleri bir gerçeği yalanlayabilir veya yanlış bir şeyi tasdik edebilirsiniz. Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki, eğer Musa (as) şimdi aranızda yaşamış olsaydı, bana tabi olmaktan başka bir şey yapamazdı.”

Cevapla