İçten Sessiz Allah’a Söz vermek

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Allaha söz vermek

Allaha soz vermek

Ben dün gece sigara içmeyecem diye söz verdim Allah’a içmem dedim sigara paketimi de kırdım 2-3 kere içimden kimse yok iken söyledim ama bu akşam arkadaşın paketinden 1 tane aldım sözümde aklımdaydı ama dayanmıyordum 4-5 yudum vurdum attım sözüm var dedim içemem şu zıkkımı arkadaşıma al kenara koy yanına koy bunu dedim verme diye söz dedim diye 4-5 yudum aldım diye kefaret gerekir mi ve kefaret gerekiyorsa kefareti verdikten sonra içsem sorun olur mu neden vazgeçtiğimi söyleyeyim sigaradan haram dedikleri için içmek istemedim artık ama bağımlıyım maasef ama tekrardan içmiyorum 5 saat falan oldu pakette almadım.


Bir konuda Allah’a söz verip sözünü bozmak kefaret gerektirir.
Buna buna yemin kefareti denir 10 fitre miktarı parayı fakirlere vermek gerekir bu da yaklaşık 300 liradır.
Bir yudumda sigara içmiş sen yemin kefareti vermen gerekir sözüm bozuldu bundan sonra sigara içersen artık kefaret gerekmez.
Sigara içen birisi yemin kefareti olarak oruç tutamaz çünkü parası var demektir parası olanın yemin kefareti olarak para vermesi farzdır parası olmayanlar oruç tutarlar


Peki zaten içmiyorum o saaten bu yana ama içsem bile önceden sözüm bozulmuş ama içmemeye özen gösterecem Allah’ın izniyle inşaAllah sözümü de devam ettirsem kefaret borcumu da versem tek bi fakire 1 fitre ne kadar diye 10 ile çarpsam sadece bi fakire olur mu sözümü de devam ettirecem inşaAllah Allah’ın izniyle yardımıyla bakalım artık hayırlısı olsun

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dininde içten sessiz bir şekilde Allah’a söz vermek, niyetin ve samimiyetin Allah’a yönelik olarak ifade edilmesi anlamına gelebilir. İslam’da niyetin ve samimiyetin önemi vurgulanır ve kişinin içtenlikle Allah’a yönelmesi teşvik edilir.

    Allah’a söz vermek veya niyetini içten bir şekilde ifade etmek, bireyin Allah’ın huzurunda taahhütte bulunması veya niyetini belirtmesi anlamına gelebilir. Bu, kişinin Allah’a karşı sorumluluklarını yerine getireceği, belirli bir amacı gerçekleştireceği veya bir eylemde bulunacağı niyetini ifade etmesi demektir.

    Ancak, bu tür sözler veya niyetler sadece içtenlikle Allah’a yönelmekle sınırlı olmalıdır. İslam dininde vaatler veya taahhütler önemli kabul edilir ve insanlar vaatlerini yerine getirmekle sorumludur. Bu nedenle, Allah’a verilen sözler veya niyetler iyi düşünülmeli ve yerine getirilmesi gerektiğinde samimiyetle yerine getirilmelidir.

    Öte yandan, Allah’a söz verirken veya içten bir niyet ifade ederken dikkatli olunmalı ve abartılı veya yapılamayacak vaatlerde bulunmaktan kaçınılmalıdır. Kişi, kapasitesini aşacak veya gerçekçi olmayan taahhütlerde bulunmaktan sakınmalıdır.

    Sonuç olarak, içten sessiz bir şekilde Allah’a söz vermek veya niyet ifade etmek İslam’da önemli bir davranış olarak kabul edilebilir. Ancak bu, samimiyetle ve gerçekçi taahhütlerle yapılmalı ve verilen sözler yerine getirilmelidir. Allah’a yönelik niyetlerimizin ve sözlerimizin içtenlikle olması ve amellerimizin Allah’ın rızasına uygun olması önemlidir.

    En iyi cevap

Cevapla