Hz Adem ve Taş devri

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Hz Adem ve Taş devri

Hz Adem ve Tas devri

Hz Adem devri

Eğer Hz. Adem herşeyi bilecek bir ilimle yaratıldıysa mağara adamları neden var ve ateş vesaire neden daha sonra bulunuyor hz.adem bilmiyor muydu acaba?


Allah cc Bakara 31.ayetinde bu konu hakkında şöyle buyuruyor ,Allah, Âdem’e bütün isimleri öğretti. Sonra o varlıkları ve nesneleri meleklerin karşısına çıkarıp “Görüşünüzde doğru iseniz, bunların adlarını bana söyleyiniz” dedi.Bu ayette anlaşılanacağı gibi Allah hz Ademe herşeyi öğretmiştir


İnsanoğlu taş devrini yaşamış mıdır?

Okul eğitimimiz boyunca, dünyada yasayan ilk insanların taş devrinde ortaya çıktığına dair bilgiler ediniyoruz. Burada akla takılan “taş devri” kavramın dinimizdeki hükmünün ne olduğudur. İlk insan olan Âdem (a. s) bu devirde mi yaşamıştır. Yani medeniyet bize öğretildiği gibi mi kazanılmıştır?

İlk devirlerle alakalı ileri sürülen iddialar, evrim aldatmacasının gölgesinde hazırlandığı için her döneme dair ayrı ayrı isimler verilmiş ve insanlığın bedeviyetten çıkıp geldiği şeklinde bir bakış açısı oluşturulmuştur. Halbuki insan medeni olarak yaratılmıştır. Yani insanlarla hep beraber yaşamaya müsait ve muhtaç var edilmiştir. Bunun yanında ilk insan bir peygamberdir ve bütün ilimleri bilmektedir (Kur’an’da Allah, Adem’e bütün isimleri öğretti ifadesi vardır.) Bütün ilimleri bilen bir insanın bedevi olması düşünülemez. Bir dönemde taş çok kullanılmışsa o döneme “taş devri” deyip o devri küçümsemek insani bir yaklaşım değildir. Zamanımızda mesela beton çok kullanılıyor, öyleyse yaşadığımız 21. asra beton dönemi mi dememiz lazım! Hem teknoloji dönemi olsa, dünyada bir sürü ahlaksızlık ve zulüm yaşanırken, ve nihayet insanlık raydan çıkmış uçuruma doğru giderken teknoloji, insanın medeniyeti adına ne ifade eder ki!..

Evet, ilk insan peygamberdir ve insanlık bütün medeniyeti peygamberden öğrenmiştir.. Her devirde o devrin imkanlarına göre insanlar yaşamayı kolaylaştırmaya çalışmışlardır.. Taşları yontmuşlar, bahçeler yetiştirmişler, dağları delmişler, ağaçları kesip şekillendirmişler, demiri eritmişler ve devirlerine göre ileri sayılabilecek keşiflerde bulunmuşlardır. Bu tür gelişimler insanlığın yapısı açısından gayet normaldir ve bu gelişimlerin hepsinde de peygamberler ve onların Kur’an’da ve hadislerde anlatılan mucizeleri, rehberlik yapmıştır. Sadece Kur’an’da geçen mucizelere bakılsa bile, insanlığın geçmiş devirlerdeki terakkî seviyesi açıkça ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla meseleyi götürüp evrime bağlamak, hakikatlere karşı kör davranmak demektir.


Hazret-i Âdem ve torunları, ilimden, fenden ve medeniyetten hiçbir zaman uzak kalmamışlardır. Hazret-i Âdem ve ona iman eden torunları beldelere yaşar ve okuma-yazma bilirlerdi. Demircilik, iplik yapmak, kumaş dokumak, çiftçilik gibi zanaatları vardı. İslam harfleriyle gönderilen yazı, ilk insan Hazret-i Âdem’le birlikte dünyaya yayılmış, torunlarından da ırklar, çeşitli diller ve alfabeler meydana gelmişti.

Biz Müslümanlar olarak biliyoruz ki, her gelen peygamberle beraber Hz. Allah, manevi gelişmelerle birlikte teknolojik gelişmeleri de vahyetmiştir. Yani peygamberler aynı zamanda teknolojiye de öncülük etmiştir. Örneğin çiftçilik, ilk insan ve ilk peygamber olan Adem (a.s.)’dan itibaren yapılan bir zanaattır. Bunun gibi İdris (a.s.)’a terzilik, Davud (a.s.)’a madencilik, Yusuf (a.s.)’a saat yapımı vah yedilmiş ve insanlık bu teknikleri ilk olarak peygamberlerle birlikte öğrenmiştir.

İnsanlar acıktıkları vakit doğada neyin yenilip, neyin yenilemeyeceğini nasıl bilebiliyorlardı? Deneme yanılma yoluyla cevabı verilemez çünkü insanın karşısına zehirli bitkilerin de çıkabileceği ve bu zehirli bitkilerin denenerek anlaşılmasının mümkün olmadığını hepiniz bilirsiniz. Aksi takdirde ilk insanların tamamı bu denemeler sırasında ölürdü ve şimdi insanlık diye de bir şey olmazdı.


Hz. Adem ve tarih öncesi dönem

Kuran’da yazdığı üzere ilk insanlar Hz.Adem ve Hz.Havva’dır. Bu insanlar tarım ve hayvancılık yapan, konuşan, ateş yakabilen medeni insanlar yazdığı üzere. Tarih öncesi dönemde ise insanlar mağaralarda yaşayan, tarım ve hayvancılık yapmayan, üretmeyen, mağaralarda yaşayan, konuşamayan ilkel insanlar. Bu nedir ne değildir, estağfurullah dinden çıkma raddesine geleceğim.


Taş devri şu an içinde yaşadığımız devirdir ki SİZLER TAŞ OLMUŞUNUZ..Şu an 2020 siz TAŞ insanlar OKUMUYOR DUYMUYOR GÖRMÜYORSUNUZ..FaceBokunuzda oyun ile meşgul olup;FaceBookun Kısaltması FB diyor evet internet böyle diyor.. Siz FB biliyorsunuz amma FaceBokunuzda Math Yok.Peki ben ne diyorum.İşte FB.işte Facebok içinizde Facebokunda boncuk bulan varsa yazsın buralardayım.Ne diyor TAŞ İnsanlar ne anlıyor.Hodri meydan.Facebokumda boncuk var diyen bir ALLAH (cc) kulu varmı..Soru bu.Teşekkürler.Gene de iyi ki varsınız.Uyanın yanın BİLGİ BİLGİ diye inleyin ki Selamete eresiniz.Taş kalmayasınız.Sağol sağol sağol.

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam inancına göre, Hz. Adem (Adam), yaratılmışların ilk insanıdır. İslam’a göre, Allah tarafından yeryüzünde özel olarak yaratılmıştır ve eşsiz bir varlık olarak kabul edilir. Hz. Adem ve eşi Havva, Allah tarafından Cennet’te yaratıldı ve orada yaşadılar.

    İslam’da “Taş Devri” terimi kullanılmaz çünkü bu terim genellikle paleolitik dönemi veya eski taş çağını ifade eder. İslam inancına göre, insanlık tarihi Hz. Adem ve Havva’nın yaratıldığı zamandan itibaren başlar. Dolayısıyla İslam, insanlık tarihini Hz. Adem’in yaratılışından itibaren anlatır.

    İslam, insanlığın tarih boyunca çeşitli peygamberler aracılığıyla Allah’ın mesajını aldığına ve bu mesajların insanların doğru yolda yürümelerine rehberlik ettiğine inanır. Hz. Adem’den sonra gelen peygamberler arasında Nuh, İbrahim, Musa ve İsa gibi peygamberler de yer alır. Bu peygamberler, insanlara Allah’ın vahyini tebliğ etmiş ve insanları doğru yola yönlendirmişlerdir.

    Dolayısıyla, İslam inancında Hz. Adem ve peygamberler aracılığıyla gelen mesajlar, Taş Devri veya paleolitik dönem gibi arkeolojik terimlerle ilişkilendirilmez. İslam, insanlık tarihini Allah’ın yaratılışından başlayarak anlatır ve peygamberlerin gönderildiği dönemlerde insanların yaşadığı olaylara odaklanır.

    En iyi cevap

Cevapla