Paylaş
Gülmenin zararı ve Gunahı
Question
İslamda aşırı gülmenin zararları
1)–Hoca baskalarinin soylediklerini dillendirdi–
“beni izlemezseniz kafirsiniz,yandiniz!”dedi.Bu tarz soylemlere gülmenin sakincası var mi?
2)giybet ,şirk, kufur,buyuk gunahlar hakkinda derin bilgiye sahip olmak istiyorum.
Bu konuda ne onerirsiniz.
3)Cok guluyorum.Kendimi tutamiyorum.Zarar veriyorum kendime.N’apmalıyım?
Küfür gerektirmeyen bir işi yapmadığı halde yaparsan kafir olsun demek büyük ve baldır ve insanı dinden çıkarır. Beni izlemezsen iz kafir olursunuz diyen kişi küfür kendisine döner
Size tavsiyemiz büyük günahlar adında bir sürü kitap yazılmış Dini kitap satan bir yere gidin tüm günahların yazıldığı bir kitap isteğin size tavsiye edecekler. Zehebi’nin kitabül kebair eser’i çok güzeldir çok meşhurdur
Gülmeye devam et
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
İslam’da gülmenin kendisi zararlı veya günah sayılmaz. İslam, neşe, kahkaha ve mutluluk anlarını içeren hayata dengeli bir yaklaşımı teşvik eder. Kahkaha, neşenin, mizahın veya neşenin doğal ve sağlıklı bir ifadesi olabilir.
Bununla birlikte, bağlama ve kahkaha tarzına dikkat etmek önemlidir. İslam, alay etme, alay etme veya başkalarına zarar verme içeren gülmeyi yasaklar. Birinin zararına gülmek, başkalarını küçük düşürmek veya onların fiziksel görünümü, yetenekleri veya inançları ile alay etmek saygısızlık olarak kabul edilir ve İslam’da öğretilen nezaket, şefkat ve saygı ilkelerine aykırıdır.
Ayrıca İslam, müminleri konuşma ve eylemleri de dahil olmak üzere hayatın her alanında güzel ahlakı korumaya ve ahlaki davranışları desteklemeye teşvik eder. Bu, saygısız veya duyarsız olarak değerlendirilebilecek ciddi veya ciddi durumlarda aşırı veya uygunsuz kahkahalardan kaçınmayı içerir.
Nihayetinde, İslam’da gülme doğal bir insan ifadesi olarak görülür, ancak nezaket, saygı ve başkalarını düşünme ilkeleri tarafından yönlendirilmelidir. Bir denge kurmak ve kahkahanın başkalarını incitmek veya küçük düşürmek için kullanılmadığından emin olmak önemlidir, bunun yerine kendine ve etrafındakilere neşe, pozitiflik ve moral vermek için kullanılır.