Paylaş
Gözdeki lens abdest ve gusle engel mi
Question
Gözdeki lens abdest ve gusle engel midir? Diyanet
Gusülde ve abdestte gözün iç kısmını yıkamak farz değildir. Zira gözlerin iç kısmını yıkamakta meşakkat vardır. Ayrıca bu durum gözlere zarar da verebilir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 40, 57). Dolayısıyla gözdeki lens, gusle ve abdeste engel değildir.
Answers ( 2 )
Gusül abdestinde veya normal namaz abdestinde gözlerin içini yıkamak farz değildir. İslam biz Müslümanların zorda kalmadınız zorluk çekmesini bizlerden istemez. O yüzden gözümüzün içini yıkamamız farz değildir. Dolayısı ile gözümüzde lens var iken gusül abdesti almada veya normal namaz abdesti almada bir problem yoktur.
Gözdeki lens gusül ve namaz abdestine engel değildir çünkü gusül abdestinde ve diğer namaz abdestinde gözlerinin içini yıkamak farz değildir
Gözdeki lens, abdest ve gusül için engel oluşturmaz. Lensler fiziksel bir engel yaratmadığı için, abdest veya gusül alırken bir sorun olmaz. Ancak lens takılıyken gözlerinizi su ile temas ettirirken dikkatli olmanızda fayda var. Gusül sırasında gözlere suyun ulaşması, lensin yerinden oynamasına ya da gözün tahriş olmasına sebep olabilir. Bu yüzden lenslerinizi çıkarmak, gusül ve abdest alırken daha rahat olabilir.