Kayıt Ol

Oturum aç

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Evde Hırsızlık

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Evde Hırsızlık

Evde Hirsizlik

Bi sorum vardir, bize akrabimiz geldi oglum 1 ay önce sünnet oldu. Ve simdi geldiler. Sagolsunlar 3 kisi ellime para verdi 1 de sarfda verdi. Konu bu degil para vermeleri hic gerkmezdi. Sonra telefonum mutfaktaydi ve telefonumun altina parayi koydum kimse Görmedi sadece bi ucu göründü Paranin. Akrabalarin en gücügüde 30 yasinda bekam ve hirsizlik yalan dolan onda oldugunu biliyorum. Ama aklimin ucuna gelmedi hic. Apar topar kalktilar. Kiz tekrar mutfaga gitdi ve sigarasini aldi. Bende öbürleri ugurladim. Gitdiler. Gidim parayi cüzdanima koyim dedim bi Baktim yok. Allah allah dedim buraya koydum dedim. Annem babam da dediler son kez o kiz girdi oraya ve sigarasini aldi. Bende süphelendim ve aradim onu dedimki acaba yanlislikla parayi aldinmi diye oda yok ne diyorsun vallah ben almadim yemin ederim kurani Getir basim dedi. Ama uzatmadim tamam deddim. Bi keree daha ayni konu olmudu yengesine aynisini yapti. Ben simdi ne yapmaliyim. Cok kirginim cünkü oglumun sünneti icin verdiler. Tabiki benimde hattam orda birakmamam lazimdi. Acaba ne yapabilir suan. Kendime okadar sinirliyimki. Öyle böyle degil.

Cevap:

Siz bu kişinin o parayı aldığını bilmiyorsunuz. Bu kişinin daha önce hırsızlık günahını yapmış olması sürekli aynı hatayı yapacağını göstermez. Siz paranızı sağlam bir yere koyduktan sonra adeta tevekkül etmeniz gereklidir. Dediğim gibi bu kişinin o parayı aldığını kesin bir şekilde bilmiyoruz. Zanlarla hareket ediyoruz. O yüzden yapılan iş doğru değildir.

Benzeri konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, bireylerin ve toplumun güvenliğini sağlamaya büyük önem verir ve hırsızlık gibi suçları kesinlikle yasaklar. İslam, insanların mülkiyet haklarına saygı göstermeyi, başkalarının malına zarar vermemeyi ve haksız yere başkalarının eşyalarını elde etmeyi reddeder.

    Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde hırsızlık gibi suçlarla ilgili açık hükümler bulunur. Örneğin, Kur’an’da “Hırsızlık eden erkek ve kadının, ellerini kesin” (Maide Suresi, 38) şeklinde bir ayet mevcuttur. Bu ayet, hırsızlık yapanlara ciddi bir ceza verilmesini öngörür. Hadislerde de hırsızlık suçunun ciddiyeti vurgulanır ve hırsızlık yapan kişinin toplumda güvenliği bozduğu ifade edilir.

    Bu nedenle, İslam’a göre evde hırsızlık yapmak, hem hukuki hem de dini açıdan büyük bir günah ve suçtur. İslam’ın temel prensipleri arasında dürüstlük, adalet ve başkalarının haklarına saygı duymak yer alır. Dolayısıyla, Müslümanlar, başkalarının mal varlıklarını korumakla yükümlüdür ve hırsızlık gibi suçlardan uzak durmalıdır.

    Evde hırsızlıkla karşılaşmak durumunda olan bir Müslüman, İslam’ın prensipleri çerçevesinde hareket etmelidir. İlk olarak, olayı yetkililere, yani polise veya güvenlik birimlerine bildirmek önemlidir. Aynı zamanda, İslam’a göre komşuluk ilişkileri de önemlidir, bu nedenle komşularla işbirliği yaparak güvenlik önlemlerini artırmak da faydalı olabilir.

    Sonuç olarak, İslam dini, evde hırsızlık gibi suçları yasaklar ve bireyleri başkalarının mal varlıklarına saygı göstermeye teşvik eder. Hırsızlık yapmak, hem hukuki hem de dini açıdan büyük bir günah olarak kabul edilir. Müslümanlar, İslam’ın öğretilerine uygun bir şekilde dürüstlük, adalet ve başkalarının haklarına saygı çerçevesinde hareket etmeyi hedeflemelidir.

    En iyi cevap

Cevapla