Erkek karısını yatağa çağırdığı zaman, kadının kocasına icabet etmesi farz mı?

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

“Erkek hanımını yatağa çağırdığı zaman, kadın gelmekten imtina ederse, sabaha kadar melekler lânet okur.” sözü hadis midir sahih midir?

Erkek hanimini yataga cagirdigi zaman kadin gelmekten imtina ederse sabaha kadar melekler lanet okur hadisi

Sormak zorundayım. Lütfen cevaplayin

Bir kadınin kocası, kadınla her birlikte olmak istediğinde kadin birlikte olmalı midir? Kadın reddederse günah mıdır? İkisi birlikte mi birlikte olup olmayacaklarını belirlemeliler? Kadın kocasının döşeğinden kaçarsa nikah düşer mi? Birlikte olmak istemezse bir şey olur mu? Her iki tarafın kararıyla mi hareket edilmeli yoksa mesela Kadın isterse ama kocası istemezse o zaman birlikte olmazlarsa dinen günah ya da haram olur mu? En fazla ne kadar birlikte olunmazsa nikah düşer? Burada her iki tarafın isteği mi önemli yoksa bir taraf birlikte olmak istemezse gunah olur mu? Bir taraf istemezse cima edilmeli mıdır? İstemediği için ve cima etmezse günah olur mu?

“Birlikte olmak istemediği zaman nikah düşer ya da günah olur o yüzden bir taraf istese de istemese de ya da her iki taraf istemese de cima edilmeli” diye bir şey var mı? Ya da Kadın kocasının doseginden kaçarsa nikah düşer mi?

BENZER KONULAR:

Answers ( 2 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Bir kadın dini bir özürü  olmadığı sürece kocası kendisini çağırdı vakit onun yatağına gitmesi gerekir gitmemesi haramdır. bununla alakalı bir çok hadis vardır.

    Bir erkek Hanım’ın yatağa çağırır ve o da gelmez ve kocası kendisine kızgın vaziyette gecelerse melekler ona sabaha kadar lanet eder.

    Aile hayatında kaşılıklıl uyum içinde huzurlu bir ortam oluşması için eşlerin birbirlerine karşı anlayışlı olmaları gerekir sevgi şefkat ve çerçevesinde birbirlerine davranmaları gerekir kadın eşi çağırdın da geçerli bir sebebin ne olduğunu ve bu sebebin ne olduğunu eşini anlatması gerekir kadının bu anlatımıyla erkeğin kadını anlayışlı davranması gerekir.

     

    Bir adın, kocasının birlikte  olma isteğini meşru bir mazeret yok ise geri çevirmemelidir.

    Meşru mazeret, de  hastalık hali olabilir  hayız ve nifas durumu olabilir, Ramazan orucu tutmakta olması gibi bir farzı yerine getiriyor olmasıdır.

     

    Yukarıda belirttigim gibi bunlar erkek için de gereklidir  aynı şekilde kocanın cinselliğinden yararlanmak da kadının en dogal hakkıdır. Kadının bu hakkınıda almasına yardımcı olmak da kocasının görevlerindendir. Kocanın bu görevini yapmaması, onu suçlu ve günahkar yapar.

    Diyer sorunuzda erkek veya kadın bi ömür birliktelik olmasa dahi dini nikah devam eder imam nikahına zarar vermez nikah sadece eşlerin daha dogrusu erkegin boşamasında bitiş olur.

     

     

  2. Soru avatarı
    0
    2022-03-24T17:34:18+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Erkek ve kadın ilişkisi

    Kocasının kendisini ilişkiye davet etmesi ve kadının hiç mazereti olmadan ilişkiyi red etmesi günah mı

      0
      2022-03-26T01:14:32+03:00

      Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

      Bildir
      İptal

      Bir kadın dini bir özürü  olmadığı sürece kocası kendisini çağırdı vakit onun yatağına gitmesi gerekir gitmemesi haramdır. bununla alakalı bir çok hadis vardır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir husus vardır o da; eşlerin birbirlerine anlayış içerisinde davranması gerekmektedir.

Cevapla