Paylaş
Diş fırçalarken diş eti kanaması abdesti bozar mı
Question
Hanefi mezhebine göre diş kanaması abdesti bozar mı

Bir kişi abdest aldıktan sonra dişi fırçalar ve diş eti kanaması olursa tükürmek gerekir. Eğer tükürükte kan daha fazla ise abdest bozulmuş demektir. Bu sebeple de yeni bir abdest almak gerekir. Ancak tükürükteki kan tükürükten az ise abdest bozulmamıştır. Kısacası diş fırçalandığında diş etinde oluşan kanamayı tükürükteki kan rengi belirler.
BENZER KONULAR:
Answers ( 3 )
Diş fırçalarken diş eti kanaması hanefide oruç bozar ama şafi de bozmaz taklit edin
Müslüman’ın beden temizliği ne kadar önemli ise ağız temizliği de o kadar önemlidir. Dişimizi fırçalarken diş etlerimizin kanaması gayet tabii bir olaydır. Kişi diş fırçaladığında diş etleri kanar ise abdestin bozulup bozulmadığı şu yolla anlaşılır; eğer tükürüğündeki kırmızılık tükürük renginden daha fazla ise abdest bozulur, eğer tükürük rengi kan renginden daha fazla ise abdest bozulmamış demektir.
Diş fırçalarken diş etlerinin kanaması, abdesti bozmaz. Ancak, eğer kanama ağızda yayılırsa ve kanın yutulmasına neden olursa, abdest bozulur. Özetle, sadece diş etlerinden gelen kanın dışarıda kalması ve yutulmaması durumunda abdest geçerli olmaya devam eder.