Adetliyken gerdek namazı kılınır mı

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Gerdek gecesi namazı sonradan kılınır mı yoksa kılmaya gerek yok mu?

Dinimize göre bir kadın, adetli olduğu sürece eşi ile cinsel ilişkiye girmesi ve namaz kılması kesin bir dille yasaklanmıştır. Hal böyle iken evlenen çiftlerin ilk gece anlamına gelen gerdek gecesine hazırlanmaması gerekir. Çünkü kadın adetli iken eşi ile cinsel ilişkiye girmemesi gerekir. Bu sebeple de eğer kadın adetli ise gerdek öncesi namazı kılmaması gerekir. Adetli bir kadın namaz kılamaz, oruç tutamaz ve eşi ile cinsel ilişkiye giremez. Bu yüzden gerdek gecesi adetli olan kadının gerdeğe girmek için adetinin bitmesini beklemelidir.

Answers ( 2 )

    0
    2021-07-03T13:42:35+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Kadın adetli iken temizlenene kadar namaz kılamaz, oruç tutamaz ve ya o zamanda eşi ile cinsel ilişkiye giremez. Gerdek gecesi kadın adetli ise ilişkiye girebilmesi ve namaz kılabilmesi için adetinin bitmesini beklemesi gerekmektedir.

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslami öğretilerde, kadınların adet döneminde (zorunlu ve nafile namazlar dahil) namazları kılmamaları genellikle tavsiye edilir. Aynı tavsiye, nikah namazı (Salat al-Istikhara) için de geçerlidir.

    Salat-ı İstihara, evlilik dahil önemli bir karar vermeden önce Allah’tan hidayet isterken kılınan nafile bir namazdır. Hayız döneminde kadınlar namaz kılmaktan muaf tutulmuş olup, genellikle nafile namazlardan da sakınmaları tavsiye edilmiştir.

    Hayız döneminde namazdan muafiyetin sadece nikâh namazı ile sınırlı olmayıp, tüm nafile namazlar için geçerli olduğuna dikkat etmek önemlidir. Kadınlar bu süre zarfında Kur’an okumak, dua etmek ve Allah’ı anmak gibi diğer ibadetlerle meşgul olmaya teşvik edilir.

    Adet dönemi sona erdiğinde kadınlar, evlilik kararı için rehberlik almak isterlerse, nikah namazı da dahil olmak üzere normal namazlarına devam edebilirler.

    Menstruasyon sırasında nikah namazının kılınması veya İslami ibadetin diğer herhangi bir yönü hakkında özel sorularınız veya endişeleriniz varsa, bilgili bir İslam alimi veya güvenilir bir dini otoriteye danışmanız tavsiye edilir. Kişisel durumunuza göre size özel rehberlik sağlayabilirler ve sahip olabileceğiniz endişelere açıklık getirebilirler.

    En iyi cevap

Cevapla