İşyeri parasını zimmetine geçirmenin günahı

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

İşyeri parasını zimmetine geçirmenin günahı

Isyeri parasini zimmetine gecirmenin gunahi

Çalıştığım iş yerinde patronun kazandığı paranın çoğunluğu benim müşterilerimden geliyordu.içerideki elemanlardan daha çok çalışıp içeriye daha çok para kazandırmama rağmen patron en düşük maaşı bana veriyordu.benden az yetkisi olan adam bile benden daha fazla maaş alıyordu.çekingen biri olduğum için gidip bana zam yap diyemedim patronuma.belirli bir zaman sonra patronum bana iş yerinin ihtiyacını gidermem için para vermeye başladı.bende örnek veriyorum 1ooo lira verdiyse bunun 900 lirasını ihtiyaca harcadım geri kalan 1oo lirasını cebime attım.çünkü patron benim hakkımı yiyordu.maaşlarımızı geç yatırıyordu.patrona olan kızgınlıgımı bana verdiği paradan tırnaklayarak hafifletmeye çalışıyordum.bu yaptığım şey günah mıdır yoksa patrona kazandırdığım parada benim de hakkım varmıdır.eğer günah ise miktarını bilmiyorum ama ortalama 3 binlira civarıdır diye düşündüğüm bu parayı patrona başka isimden havale yapsam bu günahtan kurtulurmuyum.şuan başka yerde çalışıyorum ve gidip helallik alamam utanıyorum.lüften yardımcı olun.

Cevap:

Yaptığınız kesinlikle caiz değildir .  patronunuz size zulmetmiş olabilir onu karşınıza alıp konuşabilirsiniz ondan habersiz bu şekilde parayı cebinizi atmak doğru değil bin zulme uğrasanda bir zulüm etme , Diye bir kavram vardır İslam’da . Hasilı bu paranın iade edilmesi gerekir ve bunu bizzat gidip kendiniz söylemeniz gerekiyor eğer bundan utanıp çekiyorsanız en azından paranızı havale edip bol bol Allah’a tövbe ediniz Allah çokça bağışlayandır.

Benzer Konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, dürüstlük, adalet ve emniyet gibi değerlere büyük önem verir. İslam’a göre, başkalarının malına haksız yere el koymak, yani zimmetine geçirmek, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi günahlardan biridir.

    İşyeri parasını zimmetine geçirmek, işverenin veya başkalarının malını izinsiz ve haksız bir şekilde kullanmak anlamına gelir. İslam dini, mal mülkiyetine saygı duyar ve herkesin haklarına saygılı olmayı öğütler.

    İslam’da dürüstlük, adil davranışlar ve emanete riayet etme prensipleri vurgulanır. İşyerinde çalışan bir kişi, işverenin güvenini kötüye kullanarak veya işyeri parasını zimmetine geçirerek büyük bir günah işlemiş olur. Bu tür bir davranış, hem dünyevi cezalara hem de ahirette Allah’ın huzurunda hesap verme sorumluluğuna yol açabilir.

    İslam dini, kişinin elinde bulunan mala ve kaynaklara sahip çıkmasını, adaletli bir şekilde kullanmasını ve başkalarının haklarına saygı göstermesini öğütler. Dolayısıyla, işyeri parasını zimmetine geçirmek İslam’a göre kesinlikle günah ve yanlış bir davranıştır. Müslümanlar dürüstlüğü, adaleti ve mal mülkiyetine saygıyı önemseyen bir şekilde hareket etmeyi öğütlenir.

    En iyi cevap

Cevapla