Paylaş
Yemin kefaretini hayır kurumuna vermek caiz midir
Question
Yemin kefareti
Selamun aleykum
Bozduğum yeminin kefaretini vermek istiyorum. Kefaret bedelini fakir birine vermek yerine hayır işine bağış yaparak ödeyebilir miyim? Örneğin bu sene kefaret bedeli 270 lira. Bunun 100 lirasını afrikada su kuyusu açma projesine versem diğer bir kısmını cami yardımına versem gibi. Yoksa illa şahsa mı vermek gerekiyor?
Cevap:
Yemin kefareti, zekat, fidye ve fitre sadece fakirlere verilir.
Benzer Konular:
Answer ( 1 )
Yemin kefaretini hayır kurumuna vermek caiz değildir. Yemin kefareti, oruç tutmak, fakire yemek vermek ya da giysi vermek gibi bir şekilde yerine getirilmelidir. Hayır kurumları, bireylere doğrudan yardım etmedikleri için yemin kefareti doğrudan bir fakire verilmelidir.
Ancak, bir hayır kurumuna bağış yapılması elbette teşvik edilir ve pek çok iyi amaca hizmet eder. Ancak kefaret için bağış değil, bir fakire doğrudan yardım yapılması gerekmektedir.