
Merhabalar hocam ablamin 6 yıldır çocuğu olmuyordu bende allahım benim canımı al onun çocuğuna ver dedim ablamin tup bebek sonucu hamile kaldı 7 aylık ettim yanlış duadan dolayo çok pişmanım nasıl tövbe edebilirim
Tövbe edin bol bol istiğfar edin, bir yetime/fakire sadaka verin (en az 270 tl olsun maddi imkan varsa)
Tövbe ederken Ya Rabbi kendime ettiğim bedduadan pişmanım beni affet bağışla demeniz yeterlidir beddua etkisi varsa geçer.
Tövbe ederken Ya Rabbi kendime ettiğim bedduadan pişmanım beni affet bağışla demeniz yeterlidir beddua etkisi varsa geçer.
Answers ( 2 )
Bir hata yaptığınızı veya yanlış dua ettiğinizi düşünüyorsanız endişelenmeyin. İslam’da insanın yanılabileceği ve hata yapabileceği anlaşılmaktadır. En önemlisi hatanın farkına varmak, Allah’tan af dilemek ve durumu düzeltmek için çaba sarf etmektir.
Yanlış bir şekilde dua ettiğinize inanıyorsanız, atabileceğiniz adımlar şunlardır:
Unutma, Allah Rahmandır, Bağışlayandır. Hataları düzeltmek ve ibadeti geliştirmek için gösterilen samimi çabaları takdir eder. Allah ile güçlü bir ilişki kurmaya, ilim aramaya ve ibadetlerinizi samimiyet ve bağlılıkla yerine getirmeye odaklanın.
Bazen duada insan yanlışlıkla bir şeyler söyleyebilir veya içinden geldiği gibi dileklerde bulunabilir. Önemli olan pişmanlık hissettiğinizde doğru niyetle samimi bir şekilde yeniden dua etmektir. Allah, kalpten gelen samimi pişmanlık ve dua ile kuluna her zaman yakın olur. Eğer yanlış bir şey söylediysek, o konuda Allah’tan af dileyebiliriz ve doğru yolda ilerlemeye niyet edebiliriz. Rahmet ve affına sığınmak, daima dönüş yapabileceğimiz bir yoldur.