Vaaza başlama duası arapça türkçe

Question

Vaaz Başlama Duası Arapça

Vaaz Baslama Duasi Arapca

الْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
وَالصَّلَاةُ وَالسَّلَامُّ عَلٰى رَسُولِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلٰى اٰلِهِ وَأَصْحَابِهِ أَجْمَعِينَ
صَلُّوا عَلٰى رَسُولِنَا مُحَمَّدٍ ﷺ
صَلوُّا عَلىٰ طَبِيبِ قُلُوبِنَا مُحَمَّدٍ ﷺ
صَلُّوا عَلٰى شَفيعِ ذُنُوبِنَا مُحَمَّدٍ ﷺ
سُبْحَانَكَ لَا عِلْمَ لَنَا إِلَّا مَا عَلَّمْتَنَا إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
سُبْحَانَكَ لَا فَهْمَ لَنَا إِلَّا مَا فَهَّمْتَنَا إِنَّكَ أَنْتَ الْجَوَّادُ الْكَرِيمُ
رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَ يَسِّرْلِي أَمْرِي
وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي
وَاُفَوِّضُ اَمْرِى اِلَى اللّٰهِ اِنَّ اللّٰهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ
قَالَ اللّٰهُ تَعَالَى فِي كِتَابِهِ الْكَرِيمِ

أَعُـــــوذُ بِاللّٰهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ بِسْــــــــمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحيمِ
Konuyla ilgili bir ayeti kerime …………
صَدَقَ اللّٰهُ الْعَظِيمُ
وَقَالَ النَّبِيُّ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
Konuyla ilgili bir hadisi şerif …………
صَدَقَ رَسُولُ اللّٰهِ فِيمَا قَالَ أَوْ كَمَا قَال

Vaaz öncesinde Allah’ın yardımını dilemek ve doğru bir şekilde konuşmak için dua edilebilir. Aşağıda genel bir vaaza başlama duası örneği verilmiştir:

“Allah’ım, senin adınla başlıyoruz. Senin yardımınla ve izninle bu vaazı gerçekleştiriyoruz. Bizlere doğruyu anlatma gücü ver. Sözlerimizi anlaşılır ve etkili kıl. İçimizdeki nefislerin vesveselerinden ve kötü niyetlerden arındır. Bizlere hidayet ve ilham ver. Duamızı kabul et. Şüphesiz, sen her şeye kadirsin.”

Bu dua Arapça’dır ve Türkçe anlamı şu şekildedir:

“Allah’ım, biz Senin adınla başlıyoruz. Senin yardımınla ve izninle bu vaazı gerçekleştiriyoruz. Bize gerçeği anlatma gücü ver. Sözlerimizi anlaşılır ve etkili kıl. İçimizdeki nefislerin vesveselerinden ve kötü niyetlerden arındır. Bize hidayet ve ilham ver. Duamızı kabul et. Şüphesiz ki, sen her şeye gücü yetirensin.”

Bu dua, vaazın başında Allah’ın yardımını dilemek, doğru bir şekilde konuşabilmek, içsel ve dışsal engellerden korunmak için yapılan bir dua örneğidir.

BENZER KONULAR:

Answers ( 2 )

    0
    2023-05-19T02:43:44+03:00

    Arapça: بسم الله الرحمن الرحيم, الحمد لله نحمده ونستعينه ونستغفره ونعوذ بالله من شرور أنفسنا وسيئات أعمالنا , من يهده الله فلا مضل له ومن يضلل فلا هادي له, وأشهد أن لا إله إلا الله وحده لا شريك له وأشهد أن م حمدًا عبده ورسوله.

    Türkçe: Besmele ile: Rahman ve Rahim Allah’ın adıyla, hamd O’na mahsustur. O’na sığınıp O’ndan yardım ve mağfiret geleceğimiz. Kendi nefislerimizin kötülüklerinden ve amellerimizin kötülüklerinden Allah’a sığınırız. Allah doğru yola iletene sapmaz, saptırmaya çalışana da doğru yolu gösteren yoktur. Şahitlik ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur, O bir ve ortağı yoktur. Şahitlik ederim ki Muhammed O’nun kulu ve elçisidi

    En iyi cevap
  1. Muhammed Samir
    0
    2025-04-07T18:12:05+03:00

    İşte vaaza başlarken okunabilecek güzel bir dua, Arapça metniyle birlikte Türkçe anlamı da aşağıda yer almaktadır:

    Vaaza Başlama Duası (Arapça)
    اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ نَحْمَدُهُ وَنَسْتَعِينُهُ وَنَسْتَغْفِرُهُ، وَنَعُوذُ بِاللّٰهِ مِنْ شُرُورِ أَنْفُسِنَا وَمِنْ سَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا، مَنْ يَهْدِهِ اللّٰهُ فَلَا مُضِلَّ لَهُ وَمَنْ يُضْلِلْ فَلَا هَادِيَ لَهُ.

    أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلٰهَ إِلَّا اللّٰهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ، وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ.

    Türkçe Anlamı
    Hamd, Allah’a mahsustur. O’na hamd ederiz, O’ndan yardım ve mağfiret dileriz. Nefislerimizin kötülüklerinden ve amellerimizin şerrinden Allah’a sığınırız. Allah kimi hidayete erdirirse onu saptıracak yoktur. Kimi de saptırırsa, ona hidayet verecek yoktur.

    Şehadet ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur. O tektir, ortağı yoktur. Ve yine şehadet ederim ki Muhammed O’nun kulu ve Resulüdür.

    Bu dua, hem hutbelerde hem de vaaz başlangıçlarında sıkça kullanılır. İstersen devamında okunabilecek başka dualar da önerebilirim. Vaazının konusu belli mi? Ona uygun bir dua da hazırlayabiliriz.

Cevapla