Sigara içenin gusül abdesti kabul olur mu

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal
Sigara içmek gusle engel mi ?
Sigara icmek gusle engel mi
Selamün aleyküm degerli hocam,Allah sizlerden razı olsun,sizi ve sizleri darda koymasın.sizin tüm fetvalarınızı ve sayfanızı ilgiyle okuyorum.Allahın izniyle son sorum
​​​​​​ Hocam teşekkürler,ilginiz için.
Sualim;

*Cünüpken( el ve ağız yıkamadan yemek ve içmek tenzihen mekruh)oluyormuş.

*ben ağız yıkamadan içtiğim
İçin. Soruyorum*Cünüpken içilen sigaranın
*vücutta(dişlerde,agızda,burun içinde vb ..) yaptığı
*artıklar(leke,iz,kalıntı vb..)
*ağızda(diş oyuğu,kovuğu, plağı,dolgusu,implantı,kırık, çürük,kaplama,tartar, ağız içi yara,dişeti tahrişi vb …) olursa’da
*Şimdiki tütünler saf degil(içerisinde,;kimyasal, katkı,eklenen vb…maddeler var)

*Hanefî mezhebine ve erkek kişiye göre gusul abdestinin geçerliliğine ve sıhhatine engeli olurmu? bu şekilde aldığım gusul caizmidir?

Allah’a emanet olunuz, saygılar.
Cevap:

Ve aleykumusselam değerli kardeşimiz. Sigara içmek sıhhat yönünden baya zararları vardır. Yalnız sigara içmek gusül abdesti almanıza engel değildir. Ağzınız çalkalar mağmaza yaparsanız bir sıkıntı kalmaz.

Benzer Konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da, sigara içmek günah olarak kabul edilir, çünkü sağlığa zarar verici ve zararlı alışkanlıklar arasında yer alır. Sigara içmek, vücuda zarar veren ve kişinin sağlığını tehlikeye atan bir davranış olduğu için İslam ahlakına aykırıdır.

    Gusül abdesti, cinsel ilişki, meni veya cinsel temas sonucunda meni çıkması, cünüp olmak veya cünüplüğü gerektiren diğer durumlar gibi belirli durumlar için gerekli olan bir ritüeldir. Gusül abdesti, vücudun belirli kısımlarının yıkanması ve temizlenmesini içerir.

    Sigara içmek, gusül abdesti gerektiren bir durum değildir. Sigara içmek, kişinin ahlaki durumunu etkilemez ve gusül abdesti almayı gerektirmez. Ancak, İslam’ın genel ahlaki prensiplerine uygun olarak, sigara içen bir kişinin temiz ve sağlıklı bir yaşamı teşvik etmesi ve sigarayı bırakması tavsiye edilir.

    İslam dininde sağlığa zarar verici alışkanlıklardan kaçınmak ve vücudu korumak önemlidir. Bu nedenle, sigara içmek gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, İslam’ın genel öğretilerine uygun bir davranıştır.

    En iyi cevap

Cevapla