Paylaş
Şarap içmek neden günah
Question
şarap içmek neden haramdır
Şarap, bir içki türüdür. Üstelik ilk yasaklanan alkollü içki de şarap olmuştur. Şarap içkisinin haram olmasının en önemli sebebi Allah’ın yasaklamasıdır. Allah, içkiyi kesin bir şekilde yasaklamış ve içenler ise günah içlemiş olurlar. Allah’ın içkiyi yasaklama sebebi ise alkollü içkilerin hem insan bünyesine zarar verir hem de sarhoşlukla birlikte düşünme yetkisini olumsuz etkiler. Bu tür alkollü içkiler hem kişiye hem de topluma bir çok zarar verir. Bir Müslüman en yakışan ise Allah’ın yasakladıklarından uzak durmak gerekir.
Answers ( 1 )
Daha önce neden şarap helaldi kesin yasak değildi İslamiyet’in gelişi ile haram oldu lütfen tatmin edici mantıklı akla uyumlu açık net öz bir cevap verirseniz sevinirim
İçki bir anda haram kılınmamıştır. Kademe kademe haram kılınmıştır içki. Bunun hikmeti ise (en doğrusunu Allah (cc) bilir) o zamanda yaşayan insanlar içkiyi çok sıklıkla tüketiyorlardı. Alışılagelen şeyleri bırakmak bir anda zor olur çünkü. Rabbimiz (cc) Kur’an-ı Kerim’deki ayetlerde sebebi ile bu durumu belirtmiştir. Bu ayetleri ise şöyle sıralayabiliriz;
Sana içkiyi ve kumarı soruyorlar. De ki: Bu ikisinde insanlar için büyük zarar ve bazı faydalar vardır; zararları da faydalarından büyüktür. Sana neyi infak edeceklerini de soruyorlar. De ki: İhtiyaç fazlasını. Allah sizin için âyetlerini işte böyle açıklıyor ki düşünesiniz. (Bakara Suresi/219)
Ey iman edenler! Siz sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, cünüp iken de -yolcu olan müstesna- gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya yolculuk halinde bulunursanız yahut sizden biriniz ayak yolundan gelirse ya da kadınlara dokunup da -bu durumlarda- su bulamamışsanız o zaman temiz bir toprağa yönelin (teyemmüm edin); yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz Allah çok affedici ve bağışlayıcıdır. (Nisa Suresi/43)
Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.
Şüphesiz şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi? (Maide Suresi/90-91)