Paylaş
Namaza nasıl başlarım
Question
Namaza başlamak istiyorum ama bilmiyorum

Öncelikle Selamın Aleyküm ben namaza başlamak istiyorum ama sonra isteğim gidiyor 14 yaşındayım Allah’ı Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed i çok seviyorum ama bazen üşeniyorum ne yapmam gerek
Answers ( 4 )
Ne güzel bir başlama duygunuz var, sevgili 14 yaşındaki güzel kardeşimiz. İngilizce de şöyle bir söz vardır “İf I Were You” yani eğer ben sen olsaydım, biz buna senin yerinde olsaydım diyerek sıklıkla konuşmalarımıza başlarız. Ama asla kimse kimsenin yerinde olamaz dolayısıyla her insan kendine has duygularıyla davranmayı uygun bulur ve öyle de davranır. Şimdi namaza başlamak gibi bir haslet içine girmiş ama sanırım henüz başlama oluşamamış, buradan size yazılacak olan ne olursa olsun siz bu yazılanla bunu başlama edasına girebilmeniz çok da anlamlı olmayabilir. Neden? Namaz hakkında söylenecek bir çok şey vardır. En başta farz diye bir ifade olur ki anlamı Allah’ın CC bizzat emrettiği şeydir. Yapmazsak yapamazsak kısmı düşünüldüğünde insanı ciddi üzer. Ben size şunu düşünmenizi isterim. Bu namaz dediğimiz nedir? Ne işe yarar? Yapmazsak ne kaybederiz? Neden insana namaz kıl denmiştir, namaz ile bizi biz yapan en isabetli olan şey nedir acaba? Sadece bedenen yapılan fiziksel aktivasyon mu? Bunlardan belki de bir tanesinin yanıtını tüm ayrıntılarıyla bulabilme adına araştırma yaparsanız namazın hava almak gibi, yemek yemek gibi, susuzluk esnasında su içerek susuzluğu gidermek gibi ve en dar olduğumuz anımızda bize el açan, bizi dinleyen, bizi koruyan, bizi savunan, içimizi hafifleten bir şey olduğunu anlarız diye düşünüyorum ve sizin için inşallah namazın güzelliğini hissetmenizle onu hakkıyla yerine getirmeyi sağlayan bir insan olmanızı yüce Allah CC dan niyaz ile temenni ederim.
Namaza üşengeç kalkmayın. Şunu bilmek yeter sanırım: Namazı ve diğer ibadetleri yerine getirdiğimiz takdirde amel defterimiz sevaplarla dolar, ahirette ise Rabbim nasip eder ise cennete gireriz. Bunu böyle bilirseniz, aklınıza bu gelirse üşengeçlik olmaz diye düşünüyorum.
Sevgili ziyaretçi, her iş öncelikle Allah sevgisiyle başlar. Öncelikle hayatına dönüp bakmanı istiyorum. Nelere sahipsin? Mutlu musun? İşlerin yolunda mı? Cevap evet ise bunları sana sağlayan Allah’a teşekkür etmelisin. Şuan yaşıyorsan o seni koruyor, kolluyor. Seni ailenden bile sakınıyor. Karnın tok ise, dertlerine çare bulabiliyor isen bunlar hep Allah’ın sayesinde oluyor. Sana değer veriyor. Bir evin, bir yuvan var ise hep Allah istediği için var. Şuan sahip olduğun her şeyi Allah, aracı yoluyla (aile,akraba) sana bahşetmiş. Şuan evsiz, aç, internette bu soruyu soramayacak kadar yoksul olabilirdin. Ama değilsin. Bu soruyu sorabilicek bir akıla, iradeye sahipsen, engelli bireyler gibi olmadığın için de şükretmelisin. Hepsi Allah’ın bir lütfu. Ve Allah bunların karşılığında senden sadece günde 5 vakit namaz kılmanı istiyor. Sana bunları lütfeden Allah’a teşekkür etmek için bir namaz kıl. Namaz kılmayı ilmiyorsan Youtube, Google aracılığıyla öğrenebilirsin. Allah namazı insanlara farz kılmış olabilir ama en önemlisi o namazı neden kıldığındır. Sadece zorunluluk gibi düşünmemelisin. Sen her namaz kıldığında Allah’a teşekkür ediyor, onunla yakınlaşıyorsun. Ona olan sevgini düşünerek başla bu işe. Çünkü seni eşsiz yarattı. Ailesi olmayan ya da evi olmayan biri olabilirdin. Şuan çok kötü yerlerde yaşıyor olabilirdin. Ama Allah sana bunları bahşedecek kadar çok seviyor. Ona bir teşekkürü az görmemelisin. Üşengeçliğin şeytanın vesvesesinden kaynaklanıyor. Yani Allah’ı sevmeyen şeytan, senin namaz kılmanı, Allah’a teşekkür etmeni istemiyor. Bu yüzden üşengeç hissediyorsun. Sen bunu başarabilecek kadar güçlüsün. Üşengeçlikten de güçlüsün. Ayağa kalk ve işe başla. Ve asla yılma, bırakma. Namazını aksatma. Allah seni övecek, sana daha çok şey bahşedecektir.