Kulillahümme malikel mülki tü’til mülke arapça ve anlamı

Question

Kulillahümme malikel mülki tü’til mülke okunuşu ve fazileti

 

Kulillahumme malikel mulki tutil mulke arapca ve anlami

Arapça metni:

قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء وَتُعِزُّ مَن تَشَاء وَتُذِلُّ مَن تَشَاء بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

okunuşu:

Kulillâhumme mâlikel mulki tû’til mulke men teşâu ve tenziul mulke mimmen teşâ’(teşâu), ve tuizzu men teşâu ve tuzillu men teşâ’(teşâu, bi yedikel hayr(hayru), inneke alâ kulli şey’in kadî

Anlamı:

De ki: “Ey mülkün sahibi olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden de mülkü çeker alırsın. Dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye hakkıyla gücü yetensin.”

Geceyi gündüze sokarsın, gündüzü geceye sokarsın. Ölüden diriyi çıkarırsın, diriden ölüyü çıkarırsın. Dilediğine de hesapsız rızık verirsin.”

ali imran 26 27 arapca turkce rizik duasi

Ali imran 26 27 fazileti ve sırları

Borç ödemede kolaylık sağlama ve diğer maddi sıkıntıları hafifletmede bu iki ayet çok etkilidir bizzat ben tecrübe ettim ve hala sabah akşam okurum hatta her farz namazdan sonra okurum.

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 7 )

    2
    2020-09-30T15:39:23+03:00

    Kulillahumme Malikel-Mulk

    Taberanî, İbni Abbas’tan Resulullah (s.a.)’m şöyle buyurduğunu rivayet etmektedir: “Kendisiyle dua edildiği takdirde duayı kabul ettiği Yüce Allah’ın ism-i azamı (en büyük ismi) Âl-i İmran süresindeki şu ayet-i kerimedir: “De ki: “Ey mülkün sahibi Allah’ım, sen mülkü kime dilersen ona verirsin. Mülkü kim¬den dilersen ondan alırsın. Kimi dilersen onu aziz edersin, kimi dilersen onu ze¬lil edersin. Hayr senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye kadirsin.”

    KAYNAK: Vehbe Zuhayli, et-Tefsirü’l-Münir, Risale Yayınları: 2/180-181.

    En iyi cevap
    2
    2021-05-19T15:31:17+03:00

    Kulillahumme Malikel-Mulk (Borç-Maddi sıkıntı duası)

     

    Taberanî, İbni Abbas’tan Resulullah (s.a.)’m şöyle buyurduğunu rivayet etmektedir: “Kendisiyle dua edildiği takdirde duayı kabul ettiği Yüce Allah’ın ism-i azamı (en büyük ismi) Âl-i İmran süresindeki şu ayet-i kerimedir: “De ki: “Ey mülkün sahibi Allah’ım, sen mülkü kime dilersen ona verirsin. Mülkü kim­den dilersen ondan alırsın. Kimi dilersen onu aziz edersin, kimi dilersen onu ze­lil edersin. Hayr senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye kadirsin.”

     

    KAYNAK: Vehbe Zuhayli, et-Tefsirü’l-Münir, Risale Yayınları: 2/180-181.

     

    Al-i İmran 26. Ayet

     

    اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء وَتُعِزُّ مَن تَشَاء وَتُذِلُّ مَن تَشَاء بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

    okunuşu:

    Kulillâhumme mâlikel mulki tû’til mulke men teşâu ve tenziul mulke mimmen teşâ’(teşâu), ve tuizzu men teşâu ve tuzillu men teşâ’(teşâu, bi yedikel hayr(hayru), inneke alâ kulli şey’in kadî

    Anlamı:

    De ki: “Ey mülkün sahibi olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden de mülkü çeker alırsın. Dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye hakkıyla gücü yetensin.”

    في المعجم الصغير للطبراني (558) عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ ، قَالَ : قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ لِمُعَاذِ بْنِ جَبَلٍ : ” أَلا أُعَلِّمُكَ دُعَاءً تَدْعُو بِهِ لَوْ كَانَ عَلَيْكَ مِثْلُ جَبَلٍ دَيْنًا لأَدَّى اللهُ عَنْكَ ؟ قُلْ يَا مُعَاذُ : اللَّهُمَّ مَالِكُ الْمُلْكِ ، تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشَاءُ ، وَتَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمَّنْ تَشَاءُ ، وَتُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ ، وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ ، بِيَدِكَ الْخَيْرِ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ ، رَحْمَانُ الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ ، تُعْطِيهُمَا مَنْ تَشَاءُ ، وَتَمْنَعُ مِنْهُمَا مَنْ تَشَاءُ ، ارْحَمْنِي رَحْمَةً تُغْنِينِي بِهَا عَنْ رَحْمَةِ مَنْ سِوَاكَ” .
    قال الهيتمي في مجمع الزوائد (10/186) : رواه الطبراني في الصغير ورجاله ثقات

     

  1. Hamza
    2
    2021-05-23T20:40:56+03:00

    Kulillahümme malikel mülki tü’til mülke okunuşu ve faziletlerini İnşallah sizin sayenizde ezberleyeçeğim. Teşekkürler. 

  2. Mum
    2
    2022-10-19T10:33:31+03:00

    Kulillahumme Malikel-Mulk borç ve maddi sıkıntı duasını okuyup da borcu kapanmayan maddi sıkıntısı gitmeyen kişi imanını kontrol etsin çünkü bu doğal Şaşmaz yüzde yüz etkilidir.

    1
    2023-05-21T07:24:53+03:00

    Ali İmran Suresi’nin 26-27. ayetleri şu şekildedir:

    “De ki: “Ey Allah’ım, mülkün sahibi sensin, mülkü dilediğine verirsin, dilediğinden alırsın, dilediğini yükseltirsin, dilediğini alçaltırsın. Hayır senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye kadirdir.”

    Bu ayetlerde Allah’ın mülkün sahibi olduğu, mülkü dilediği şekilde yönettiği ve dilediği kimseye verip dilediğinden alabileceği ifade edilmektedir. Aynı zamanda Allah’ın dilediğini yükseltip dilediğini alçaltabileceği, her şeye gücü yeten ve her şeyin kontrolünü elinde tutan kudret sahibi olduğu vurgulanmaktadır.

    Bu ayetlerin fazileti, içerdikleri anlam ve mesajlar açısından önemlidir. Ayetlerde Allah’ın kudreti, kontrolü ve mülkün sahibi oluşu vurgulanarak insanlara Allah’a teslim olmaları, O’na güvenmeleri ve O’na itaat etmeleri çağrısı yapılmaktadır. Ayrıca bu ayetlerde Allah’ın her şeye gücü yeten bir Rabb olduğu ve O’nun her şeyi dilediği şekilde yönetebileceği gerçeği hatırlatılmaktadır.

    Bu ayetlerin okunması ve anlaşılması, Allah’ın kudretine, mülküne ve kontrolüne olan imanı pekiştirmek, O’na teslimiyeti güçlendirmek ve O’na olan güveni artırmak açısından büyük bir öneme sahiptir.

    1
    2023-09-15T17:01:37+03:00

    Arapça:

    قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء وَتُعِزُّ مَن تَشَاء وَتُذِلُّ مَن تَشَاء بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

    Türkçe:

    De ki: Ey mülkün sahibi Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin, dilediğinden de mülkü çeker alırsın, dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Şüphesiz ki, Sen her şeye kâdirsin.

    Anlam:

    Bu ayet, Âl-i İmran Suresi’nin 26. ayetidir. Bu ayet, Allah’ın mülkün tek sahibi olduğunu, mülkü dilediğine verip dilediğinden de alabileceğini, dilediğine güç ve şeref verip dilediğini alçaltabileceğini, hayır ve şerrin yalnızca Allah’ın elinde olduğunu ve Allah’ın her şeye kadir olduğunu ifade eder.

    Bu ayet, Allah’ın kudret ve otoritesini vurgulayan bir ayettir. Bu ayet, Allah’a iman edenlerin, Allah’ın her şeye kadir olduğuna ve Allah’ın her şeyi kontrol ettiğine inanmaları gerektiğini hatırlatır.

    Fazileti:

    Bu ayet, çok faziletli bir ayettir. Bu ayeti okumanın birçok faydası vardır. Bu faydalardan bazıları şunlardır:

    • Allah’ın mülkün tek sahibi olduğunu ve her şeyin Allah’ın elinde olduğunun idrakine varmak
    • Allah’a güvenmek ve tevekkül etmek
    • Allah’tan yardım ve rahmet dilemek
    • Maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulmak
    • Kişinin iman gücünü ve Allah’a olan bağlılığını artırmak

    Bu ayeti okumak için herhangi bir özel şart yoktur. Bu ayeti her zaman ve her yerde okumak mümkündür. Bu ayeti okumanın en güzel yolu, abdestli olarak ve kıbleye yönelerek okumaktır.

  3. Muhammed Samir
    1
    2025-03-16T00:17:16+03:00

    “Kulillahümme malikel mülki tü’til mülke” duası, Arapça bir dua olup, anlamı şu şekildedir:

    Türkçe Anlamı:
    “De ki: ‘Allah’ım, mülkün (hükümranlığın) sahibi sensin. Mülki dilediğine verirsin ve dilediğinden alırsın.'”

    Bu dua, Allah’ın kudretini ve hâkimiyetini kabul eden bir ifadedir. Özellikle Allah’ın mülkü her yönüyle elinde bulundurduğunu ve kimseye bir şey vermenin ya da almaya karar vermenin yalnızca O’na ait olduğunu belirtir. Müslümanlar, Allah’ın mutlak hâkimiyetini ve her şeyin sahibi olduğunu anımsayarak bu duayı okumayı tercih ederler.

    Okunuşu:
    Kü’lillâhümme mâlike’l-mülki tü’til mülke men teşâü ve tezî’ü’l-mülke men teşâü.

    Fazileti:
    Kalp huzuru: Bu dua, Allah’ın kudretini ve her şeyin sahibinin yalnızca O olduğunu hatırlatarak, insanın kalbine huzur ve güven verir.
    Bütün sıkıntılardan kurtulma: Müslümanlar, bu duanın Allah’ın kudretine ve mülkün O’na ait olduğuna dair bir teslimiyet duygusu vererek, zorluklardan çıkış yolları bulduklarını ifade ederler.
    Faziletli ve kabul olunan dua: İslam’da, mülkün Allah’a ait olduğunu bilmek, kulları daha mütevazı ve sabırlı hale getiren bir anlayışa yol açar. Bu dua da Allah’ın her türlü zorluk ve sıkıntıyı aşmaya yardımcı olacağını hatırlatan önemli dualardan biridir.
    Bu dua, Allah’a olan güveni ve teslimiyeti pekiştiren bir anlam taşır ve çoğu zaman dua esnasında müminlerin Allah’tan yardım ve hidayet dilemesi için okunur.

Cevapla